ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

7 Οκτωβρίου 2014 | By

Η απαντηση του Υπουργου Δικαιοσυνης

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε,  η πριν από μερικές εβδομάδες αποκάλυψη του www.apokalypseis.com για την  πρωτοφανή απόφαση κοινωνικού αποκλεισμού  και ρατσισμού κατά των Ελλήνων Ρομά , που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας Ηλείας , την οποία μάλιστα κοινοποίησε και γραπτώς προς τα μέλη του – επαγγελματίες της πόλης , με την μορφή ανακοίνωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας καλούσε  όλα τα καταστήματα της πόλης να μην εξυπηρετούν τους Ρομά σε ένδειξη σεβασμού της μνήμης του αδικοχαμένου 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του στις αρχές του περασμένου Μαίου ,  όταν διαρρήκτης Ρομά τον μαχαίρωσε στην καρδιά στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης . Το θλιβερό περιστατικό που είχε συμβεί σε κεντρικό δρόμο της Ανδραβίδας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς ο 35χρονος αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία με σπουδαίο κοινωνικό και αθλητικό έργο.

Η ερώτηση στη Βουλή των δυο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ

Την απίστευτη ανακοίνωση είχαν επιβεβαιώσει  οι επαγγελματίες της πόλης αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μητρόπουλος ο οποίος όμως μετά την πανελλήνια κατακραυγή για την ανακοίνωση που εξέδωσε , αναγκάστηκε να ανασκευάσει και με νέα ανακοίνωση να επανορθώσει δηλώνοντας δημόσια ότι οι επαγγελματίες της Ανδραβίδας δεν έχουν τίποτα με τους Ελληνες Τσιγγάνους και ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από κεκτημένη ταχύτητα και κάτω από τις πιέσεις των επαγγελματιών που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου αστυνομικού.   

Για το θέμα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη και Νίκος Τσούκαλης καταγγέλλοντας ότι η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Ανδραβίδας : « αποδίδει συλλογική ευθύνη σε ομάδα πληθυσμού και αποφασίζει την εκδικητική τιμωρία με αφορμή τις πράξεις ενός μέλους της» .

Οι δύο βουλευτές χαρακτήρισαν ως «ακραία και ρατσιστική» την συγκεκριμένη ανακοίνωση που παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο Ν. 927/79 και το  νόμο κατά των διακρίσεων Ν.3304/2005.

Στις 26/9/2014 ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με το ΑΠ:632 έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή αναφέρει ότι με βάση το 1377/10.9.2014 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία με ΑΒΜ : Α14-1052 και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. –     

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed