ΗΛΕΙΑ: ΤΟΠΙΚΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ! ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

13 Οκτωβρίου 2014 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Ο ρόλος του Τύπου με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των επαγγελματικών δημοσιογραφικών ενώσεων είναι η αυστηρή κριτική,  ο έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας, η έρευνα και η ανάδειξη της παραβατικής συμπεριφοράς των δημοσίων προσώπων .

Αυτό όμως που ισχύει σε όλες τις πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες , καταπατάται βάναυσα στην υποανάπτυκτη  σε όλους τους τομείς Ηλεία , με την προκλητική ανοχή και την σιωπή όλων των κομματικών παραγόντων ,των  βουλευτών και των φορέων .

Ηχηρή απόδειξη της πλήρους ισοπέδωσης του ηθικού αναχώματος που θεωρητικά και δεοντολογικά πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον Τύπο και την εκάστοτε εξουσία , αποτελεί η πρόσφατη τοποθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πύργου Ηλείας στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου , του εκδότη – επιχειρηματία Λεωνίδα Βαρουξή .

Μια τοποθέτηση που πραγματοποιήθηκε στον φόντο μιας τραγικής εικόνα που εμφάνισαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου , δημοτικοί σύμβουλοι – επικεφαλείς παρατάξεων της αντιπολίτευσης ( όχι όλοι ).   

Ο συγκεκριμένος εκδότης που σχετίζεται με μια σειρά εταιρειών και ΜΜΕ , όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια έχει πληθώρα οικονομικών συναλλαγών με τους δήμους της Ηλείας και όχι μόνο και οι εταιρείες του λαμβάνουν  ζεστό κρατικό χρήμα ακόμη και με απευθείας αναθέσεις.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι ο όμιλος του συγκεκριμένου επιχειρηματία ποτέ δεν θα στρεφόταν , κάνοντας κριτική και αποκαλύψεις ,  ενάντια στα οικονομικά του συμφέροντα και στους «πελάτες» του, δηλαδή στα  δημόσια πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο .

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σιωπή του στο το θέμα των σκανδαλωδών τροπολογιών που επιχείρησαν να καταθέσουν στη Βουλή και Ηλείοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να μην έχει πρόβλημα , ο νέος δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής . Σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και φοροδιαφυγή – αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων , ενώ βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με ολοσέλιδα ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»  το περιοδικό HOT DOC και το «IONION FM” αναφέρθηκαν εκτενώς  στις σκανδαλώδεις τροπολογίες που προκάλεσαν την έκρηξη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ( Σταύρος Κοντονής – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ http://apokalypseis.com/?p=4819  .Πολλά Αθηναϊκά και περιφερειακά ΜΜΕ αναδημοσίευσαν την είδηση.

Οχι όμως και τα ΜΜΕ που διευθύνει ο όμιλος του νέου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου. 

Είναι λοιπόν αυτονόητοι οι όποιοι συνειρμοί οι  προβληματισμοί και οι ηθικοί ενδοιασμοί  για την τοποθέτησή του από τον κ. Λιατσή στο νέο του πόστο . Ανατρέχοντας σε παλαιότερα γεγονότα,  αυτονόητη είναι και σιωπηλή στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όμως δεν είναι καθόλου κατανοητή η  σιωπή μέχρι ώρας , των κομματικών παραγόντων της Αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ) και κυρίως η σιωπή της βουλευτή Εφης Σαλτάρη αλλά και του εκ Ηλείας καταγόμενου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλου.

Εκτός και αν είναι όλοι τους απόλυτα ικανοποιημένοι με την τοποθέτηση του τοπικού μιντιάρχη – επιχειρηματία  στην θέση  του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου .

Θυμίζω ότι με βάση έγγραφα από τη Διαύγεια,  στο πρόσφατο παρελθόν,  μια  εταιρεία του επιχειρηματικού ομίλου του κ. Βαρουξή εμφανίζεται  να είναι και προμηθευτής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και μάλιστα να λαμβάνει κάποια ποσά με απευθείας ανάθεση .

Το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας – μιντιάρχης – προμηθευτής ενός  ΝΠΔΔ έγινε από την μια μέρα στην άλλη πρόεδρος στο ΝΠΔΔ δεν προβληματίζει τους τοπικούς βουλευτές , τα κόμματα της Αριστεράς και τους φορείς της Ηλείας ;

Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τον κ. Βαρουξή , την οικογένειά του , τους συνεργάτες του και τον επιχειρηματικό του όμιλο . Απλά εκφράζω δημόσια τις αντιρρήσεις και τον προβληματισμό μου ως δημοσιογράφος για το νέο του πόστο καθώς εκτιμώ ότι άλλον ρόλο θα έπρεπε να έχει τελικά ο Τύπος στην Ηλεία .

Έναν ρόλο που  αν κρίνω και από την «σιωπή» στο ζήτημα  των άλλων τοπικών εκδοτών – μιντιαρχών , αυτός μάλλον έχει χαθεί προ πολλού…στον πάτο του βαρελιού !    

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed