ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?

17 Οκτωβρίου 2014 | By

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Συμπολιτείας

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Α. Καράμπελας συμπεριελήφθη με τη μορφή συνεργαζόμενου, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Εμείς, ως Ανοιχτή Συμπολιτεία, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στα μέλη, τους φίλους και ψηφοφόρους μας ότι ως αυτόνομο σχήμα, δεν λάβαμε συμμετοχή σε καμία διεργασία που είχε αυτήν την έκβαση.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του συντονιστικού οργάνου της Ανοιχτής Συμπολιτείας αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε τις θέσεις μας, χωρίς καμία συμμετοχή σε παζάρια ή σε συνεννοήσεις , και επομένως στο δημοτικό συμβούλιο προτείναμε τη Δώρα Καλάκου, ως αντιπρόσωπο για τις εκλογές της ΠΕΔ, και πήραμε μόνον 2 ψήφους, αυτές των 2 δημοτικών μας συμβούλων.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη αλήθεια είναι ότι δεχτήκαμε την πολιτική του στήριξη προεκλογικά, διατηρώντας την αυτονομία μας. Θα ήταν χρήσιμο να διευκρινιστεί δημοσίως, αν συνεχίζεται η στήριξη αυτή, και αν η αποδοχή στις εκλογές της ΠΕΔ, αντιπάλου της Ανοιχτής Συμπολιτείας ήταν αποτέλεσμα κεντρικών επιλογών ή λανθασμένων χειρισμών.

Τέλος, για τον κύριο Καράμπελα, δηλώνουμε ότι η μόνη συνεργασία με την παράταξή του μπορεί να είναι μόνο σε τοπικά ζητήματα καθημερινότητας για το καλό του δήμου και των δημοτών μας.

Στο πολιτικό επίπεδο συνεχίζουμε να είμαστε μετωπικά αντίθετοι στις πρακτικές και τη λογική του. Ουδέποτε θα δεχόμασταν την οποιαδήποτε πολιτική αποδοχή του, καθώς για δεκαετίες αποτέλεσε γνήσιο εκφραστή, στέλεχος και υπηρέτη των πολιτικών ΠΑΣΟΚ και του ευρύτερου συστήματος εξουσίας, που οδήγησαν σε πλήρη κοινωνική σήψη και οικονομική κατάρρευση, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο.

Η Ανοιχτή Συμπολιτεία θα συνεχίζει, με καθαρό, ριζοσπαστικό λόγο , να αποτελεί τον εκφραστή των κοινωνικών αιτημάτων στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου, και να επεξεργάζεται τις θέσεις της μαζί με τα μέλη και τους δημότες για έναν δήμο που θα αξίζει να ζεις.

Η Ανοιχτή Συμπολιτεία συνεχίζει και μετά τις εκλογές τη λειτουργία της και καλούμε όλους και όλες να συμβάλλουν στις ομάδες εργασίας της παράταξης.

Η συντονιστική ομάδα της Ανοιχτής Συμπολιτείας για το δήμο Πύργου
———– 
Ανοιχτή Συμπολιτεία για το δήμο Πύργου
Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed