Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ «ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

2 Ιανουαρίου 2015 | By

1-1Μια «μυστηριώδης αόρατη» – αλλά ανύπαρκτη ουσιαστικά –  ομπρέλα προστασίας στους δημοσιογράφους που όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, δέχονταν  άμεσες απειλές κατά της ζωής τους από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Ηλείας , όπως αυτές καταγράφηκαν  μέσα από τις νόμιμες παρακολουθήσεις των κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους , έχει αναπτύξει η ΕΛ.ΑΣ !

CAM01082Αυτό αποκαλύπτεται στο επίσημο έγγραφο – απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη που κατέθεσε  σχετική ερώτηση στη Βουλή μετά τον πανελλαδικό θόρυβο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις.

« Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που ήδη παρέχονται στα αναφερόμενα στο ανωτέρω μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου πρόσωπα, σας ενημερώνουμε ότι αυτά για ευνόητους λόγους ασφαλείας δεν είναι ανακοινώσιμα , αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα.»

xxxx1Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά ως προς την αλήθειά του , καθώς κανείς εκ των δημοσιογράφων που βρέθηκαν να απειλούνται η να φακελώνονται από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης , δεν έχει μέχρι σήμερα κάποια επίσημη ενημέρωση η χειροπιαστή απόδειξη ότι προστατεύεται έστω τυπικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας,     εκτός μιας τυπικής επαφής με εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ που επισκέφθηκε προ μερικών εβδομάδων τον ραδιοφωνικό σταθμό   Ionion fm!

Στο συγκεκριμένο έγγραφο – απάντηση εντύπωση προκαλεί επίσης ο ισχυρισμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του μέσω των νόμιμων επισυνδέσεων,  δεν προέκυψε προπαρασκευαστική ενέργειας σε βάρος των ανωτέρω δημοσιογράφων με βάση τα έγγραφα που συνέταξε μεταξύ άλλων και το Τμήμα Ασφαλείας Πύργου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ: 9124729

Θυμίζουμε ότι στις νόμιμες παρακολουθήσεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης υπήρχαν σημεία όπου απειλούσαν ευθέως τη ζωή των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Μάκη Νοδάρο, ενώ καταφέρονταν απειλητικά και υβριστικά κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία Εφης Σαλτάρη, και του εισαγγελέα Πύργου. Επίσης διαπιστώθηκε ότι συνέλεγαν φωτογραφικό υλικό για τους δημοσιογράφους Γιώργο Μαρινόπουλο, Γιάννη Σπυρούνη , Γιώτα Αργυροπούλου και Δημήτρη Κολόκα.

Από τα ανωτέρω δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τους αρμόδιους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας :

  • Απέκρυψαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα σημεία εκείνα των επισυνδέσεων που αναφέρονταν στις απειλές κατά δημοσιογράφων ;

  • Διαβεβαίωσαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι έχουν λάβει μέτρα προστασίας των απειλούμενων προσώπων , δίχως να έχουν κάνει το παραμικρό ;

Επισημαίνεται για μια ακόμη φορά πώς οτιδήποτε συμβεί στις οικογένειες των δημοσιογράφων που απειλούνται από την εγκληματική οργάνωση της Ηλείας, ο αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας κ. Δίπλας και το επιτελείο του το οποίο μέχρι σήμερα δεν έπραξε τίποτα το ουσιαστικό , ούτε καν μια τυπική ενημέρωση των απειλουμένων προσώπων για τα δήθεν «αόρατα μέτρα προστασίας τους». –  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Οι ανακοινώσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων για την υπόθεση :  http://apokalypseis.com/?p=5306

Οι ερωτήσεις στη Βουλή :   

http://apokalypseis.com/?p=5282

 http://apokalypseis.com/?p=5334

Το ιστορικό της υπόθεσης :  http://apokalypseis.com/?p=5272

 

 

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed