ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ: Εισαγγελική παρέμβαση για τις υποκλοπές στα γραφεία κομμάτων

20 Ιανουαρίου 2015 | By

ypoklopesΕντολή για διερεύνηση της υπόθεσης εξεύρεσης ιχνών υποκλοπών και επέμβασης σε κινητά τηλέφωνα σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλ. Ζαγοραίος στον Εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη.
Η υπόθεση ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Η εφημερίδα αναφέρει ότι για δύο εβδομάδες χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές.
Η εντολή έχει να κάνει με την διερεύνηση της τέλεσης ή όχι των αδικημάτων της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και βλάβη τρίτου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υποκλοπές έγιναν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες και πολλές από αυτές είναι μέσα στο τρίγωνο που εμπεριέχονται μεταξύ άλλων η οδός Παπαδιαμαντοπούλου, η αμερικανική πρεσβεία και ο Πύργος Αθηνών.
Αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα μια τοποθεσία μέσα σε αυτή, είχε σχετιστεί με εκείνη που το 2006 συνέπιπτε με την τοποθεσία που είχε υποδειχθεί ως επίκεντρο των τηλεφωνικών υποκλοπών μέσω του δικτύου της Vodafone.

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed