Με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή ο Αλέξης έστειλε το μήνυμα στους πάντες: «Δεν διαπραγματευόμαστε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού»

8 Φεβρουαρίου 2015 | By

tsipras_201Αίσθηση προκάλεσε η συγκίνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε στην αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, τα οράματα, τους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Είναι η πρώτη φορά, τις τελευταίες δεκαετίες, που βλέπουμε Πρωθυπουργό να συγκινείται, η φωνή του να πνίγεται, ενώ μιλάει για την τύχη του λαού και του τόπου. Και ίσως αποδεικνύει τη συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και της τιμής που νοιώθει.

Σημαντική επίσης στιγμή ήταν όταν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται από Ελληνική κυβέρνηση και ανακοινώνεται επίσημα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συνέχιση του μνημονίου και ξεκαθάρισε ότι θα υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις που προβλέπουν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του θεσμού της διαιτησίας, επαναφορά της 13ης σύνταξης από φέτος κιόλας, για όλες τις συντάξεις που είναι μικρότερες των 700 ευρώ,επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων των ΑΕΙ, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Θα τηρήσουμε στο σύνολό τους τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είναι θέμα τιμής, αξιοπιστίας και σεβασμού της δημοκρατίας. Θα μείνουμε στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της. Έχουμε πασίδηλα το δίκιο με το μέρος μας. Δεν θα κυβερνιόμαστε πλέον με emails.

Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Στόχος να καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελή λύση για όλους. Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, καθώς και τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου.

Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου.H Ευρώπη να μην ξαναζήσει την εποχή των τεράτων. Να μην τροφοδοτηθεί το μίσος μεταξύ των λαών. Να πρυτανεύσει η κατανόηση & η αλληλεγγύη.

Προχωράμε αμέσως σε Δωρεάν σίτιση, ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε οικογένειες και νοικοκυριά που έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας.

Καταργούμε τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τους μετακλητούς υπαλλήλους. Μείωνουμε το προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και το προσωπικό της ασφάλειας του Πρωθυπουργού κατά 40%.

Θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ όλες οι λίστες μεγαλοκαταθετών. Καταργείται η ασυλία των Δ.Σ. ΤΑΙΠΕΔ-Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed