ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ

7 Μαρτίου 2015 | By

2ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : «Δεν υπάρχουν παρατυπίες . Μας κατηγορούν άδικα .»  

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για δύο εν ενεργεία αντιδημάρχους του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας , σχετικά με την εμπλοκή τους στην χορήγηση αδείας λειτουργίας και παραχώρησης δημόσιας έκτασης σε αιρετό δημοτικό σύμβουλο της παράταξής τους .

???????????????????????????????Όπως καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης,   στις 7/10/2014 ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης , χορήγησε Αδεια  Χρήσης Χώρου σε συνάδελφό του δημοτικό σύμβουλο (!) χωρίς όμως – όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα – να λάβει όπως όφειλε την γνωμοδότηση του Γραφείου Αδειοδοτήσεων – Εμπορικών  Δραστηριοτήτων του δήμου του .

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε Υπηρεσιακό Σημείωμα των αρμοδίων του άνω γραφείου δύο ημέρες μετά , η συγκεκριμένη άδεια χορηγήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο: «χωρίς καν να υποβληθούν αίτηση και τα απαραίτητα για την περίπτωση παραστατικά».

1Το Γραφείο Αδειοδοτήσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων αναφέρει επίσης ότι σχετικά με τον χώρο της εμπορικής δραστηριότητας το ΑΤ Ανδραβίδας είχε κάνει υποδείξεις οι οποίες δεν έγιναν και επισημαίνει μεταξύ άλλων :

« Για την ανωτέρω άδεια δεν έχουν κατατεθεί τίποτα από τα παραπάνω . Σύμφωνα με τα ανωτέρω , κατά την γνώμη μας προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι ανωτέρω προυποθέσεις και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να εκδοθεί η εν λόγω άδεις χρήσης χώρου».

Τα παράξενα όμως – όπως λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης –  δεν σταματούν εδώ …

4Στις 5/3/2014 μετά από εισήγηση του προέδρου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και νυν αντιδημάρχου , ο Οργανισμός φέρεται να παραχώρησε στον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο χώρο 200 τμ με ετήσιο μίσθωμα 600 ευρώ προκειμένου να τον διευκολύνει στην εμπορική του δραστηριότητα .

Ομως ο συγκεκριμένος χώρος δεν ανήκει στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων αλλά είναι απαλλοτριωμένη έκταση του Ελληνικού Δημοσίου που συντηρεί και εποπτεύει ο οργανισμός. Κατά συνέπεια – όπως λένε δημοτικού σύμβουλοι της αντιπολίτευσης –  θεωρείται προκλητικό για το πώς κάποιος παραχωρεί έκταση του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτη, δίχως οι αρμόδιες υπηρεσίες Κτηματική και Δ.Ο.Υ να μη γνωρίζουν τίποτα…

Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα το Γραφείο Αδειοδοτήσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης αναφέρει ότι το εν λόγω συμφωνιτικό μεταξύ του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και του ενδιαφερόμενου που έλαβε παράτυπα την άδεια : «δεν έχουν δηλωθεί στο σύστημα TAXIS σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων 1013/7-1-2014…»

Το www.apokalypseis.com απευθύνθηκε για το θέμα στον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ ο οποίος δήλωσε τα εξής :

« Η συγκεκριμένη άδεια δεν χορηγήθηκε από τον αντιδήμαρχο αλλά απλά η άδεια παρατάθηκε γιατί έτσι γίνεται με την σχετική διαδικασία. Όμως όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα αμέσως έγινε η ανάκλησή της. Δεν έγινε καμιά παρανομία η παρατυπία από κανέναν και τα όσα λέγονται και ακούγονται εντάσσονται μέσα στο γενικότερο κλίμα της αντιπολίτευσης που γίνεται στο δήμο από συγκεκριμένα πρόσωπα που πολλές φορές μας κατηγορούν άδικα» .       

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed