ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

11 Μαΐου 2015 | By

???????????????????????????????ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών δικάζεται από τις 5 Μαίου 2015 , ο πρώην δήμαρχος της  Γαστούνης Κωνσταντίνος Λούρμπας και ο Δ.Φ. με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου .

Το Βούλευμα

Σύμφωνα με το 563/2008 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών ,ο πρώην δήμαρχος Κ.Λούρμπας ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των Σφαγείων Δήμου Γαστούνης ΑΕ και ο Κ.Φ. ως διευθύνων σύμβουλος , κατηγορούνται ότι δρώντας από κοινού και με πρόσθεση , κατάρτισαν πλαστό έγγραφο που φερόταν ότι εκδόθηκε από την τότε Ν.Α. Ηλείας (Διεύθυνση Κτηνιατρικής) στο οποίο έδωσαν μάλιστα ΑΠ 3603/1.8.2003. Στο έγγραφο αυτό με το οποίο δήθεν αποφασιζόταν η ανάκληση απόφασης της ΝΑ Ηλείας σχετικά με την προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Σφαγείου Γαστούνης και από το οποίο προέκυπτε ότι το αυτά λειτουργούσαν κανονικά δυνάμει νόμιμης άδειας, έθεσαν την υπογραφή του τότε αντινομάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα εν αγνοία του και παρά τη θέλησή του , κατ’ ελεύθερη απομίμηση της γνήσιας υπογραφής του. Ακολούθως φωτοτύπησαν το έγγραφο και έθεσαν σε αυτό σε πρωτότυπο δύο υπογραφές του Αναστασίου Μπαχούρου κτηνιάτρου και τότε διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ηλείας, εν αγνοία του και παρά την θέλησή του , επιπλέον έθεσαν πάνω στο έγγραφο πλαστή στρογγυλή σφραγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας , την οποί είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι , μαζί με την ένδειξη «ακριβές αντίγραφο» καθώς και ένδειξη από την οποία φαινόταν ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είχε χαρακτηριστεί ως εισερχόμενο  στον  Δήμο Γαστούνης στις 2.8.2003.

???????????????????????????????

Παραπλάνησαν το ΣτΕ και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο

Οι δύο κατηγορούμενοι – όπως αναφέρεται στο Βούλευμα – με την ενέργειά τους αυτή επεδίωξαν την παραπλάνηση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ και έκαναν χρήση του πλαστού εγγράφου κατά τέτοιο τρόπο ώστε η ΑΕ Σφαγεία Δήμου Γαστούνης να εισπράξει παράνομα στην συνέχεια την επιχορήγηση των 600.000 ευρώ ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.

Την υπόθεση και την πλαστότητα του συγκεκριμένου εγγράφου είχε αποκαλύψει η εταιρεία Ηλειακά Βιομηχανικά Σφαγεία ΑΒΕΤΕ κινούμενη από έννομο συμφέρον .

Η δίκη ξεκίνησε στην Αθήνα στις 5 Μαϊου 2015 και διεκόπη για τις 25 Μαίου 2015 ενώ διατάχθηκε από το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή σε αυτό του πρώην διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας Α. Μπαχούρου καθώς εκτιμήθηκε από το δικαστήριο ότι είναι ο βασικός μάρτυρας που μπορεί να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση .

Το περιβάλλον των δύο κατηγορουμένων ισχυρίζεται ότι κακώς ο πρώην δήμαρχος και ο διευθύνων σύμβουλος ,  σύρονται στο δικαστήριο και ότι έπραξαν τα νόμιμα προς όφελος της τότε δημοτικής επιχείρησης. –          

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed