ΗΛΕΙΑ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ;

18 Μαΐου 2015 | By

ΑΑΑΑΑΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Την ώρα που δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ηλεία κλείνουν η μία μετά την άλλη λόγω της οικονομικής κρίσης,  κάποιοι εξακολουθούν να παίρνουν δουλειές με απευθείας αναθέσεις γεμίζοντας  τα ταμεία τους με κρατικό χρήμα.

Η εταιρεία «ΜULTIPRODUCTION» – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» που ανήκει στο δημοσιογράφο της ΟΡΤ TV Λευτέρη Βαρουξή , γιό του Λεωνίδα Βαρουξή , εκδότη της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» Πύργου Ηλείας και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου είναι μια από τις περίεργα «τυχερές» εταιρείες που προτιμούν μυστηριωδώς στην Ηλεία οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ.  

Αιρετοί παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας , αγνοώντας με προκλητικότατο τρόπο  τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα του περιοδικού  HOT DOC ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ http://apokalypseis.com/?p=5819 ) για τις παράπλευρες εταιρείες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Βαρουξή στην Ηλεία που λαμβάνουν επί σειρά ετών κρατικό χρήμα με απευθείας αναθέσεις από του ΟΤΑ της Ηλείας, εξακολουθούν να τροφοδοτούν με χρήματα την συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία του εμφανιζόμενου ακόμη και ως δημοσιογράφου (ΟΡΤ TV) – επιχειρηματία Λευτέρη Βαρουξή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανάθεση ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : 756Γ7Λ6-ΤΨΓ (2) )στην  «ΜULTIPRODUCTION» – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»  έναντι του ποσού των 6.150 ευρώ  – όπως αναφέρεται στην Αριθμ. Πρωτ.οικ.: 128332/3433  σύμβαση – « για τη συνδιοργάνωση διημερίδας από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας από 18-22 Μαΐου, αντίστοιχης θεματολογίας με τη διημερίδα – άσκηση που διοργανώνει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια του προγράμματος ¨Ανταλλαγή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – Κύπρου – Ολλανδίας & Νορβηγίας 2015 ¨της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Με την σύμβαση  που υπογράφει στις 8 Μαίου 2015 ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος αναθέτει στην εταιρεία του Λ.Βαρουξή :

  1. τα έξοδα αγοράς – προμήθειας των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (ήτοι φορητές μονάδες δίσκου flash ενιαίου σειριακού διαύλου (USB) μνήμης 2 GB έκαστη,πακέτα διημερίδας αποτελούμενη από τσάντα , στυλό , μπλόκ σημειώσεων και κονκάρδες διημερίδας) για τους εβδομήντα (70) προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

  2. Τα έξοδα για υπηρεσίες catering που αφορούν σε μπουφέ μικρογευμάτων και ροφημάτων ( ο οποίος θα περιλαμβάνει καφέ ,τσάι, χυμούς , νερό ,κέικ, κλπ) στους ανωτέρω 70 προσκεκλημένους.

  3. Τα έξοδα φιλοξενίας για 8 άτομα ( ήτοι αεροπορικά εισητήρια, διαμονή, διατροφή, μεταφραστές κλπ) – εμπειρογνώμονες που προέρχονται τόσο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία.) όσο και από Ελλάδα που λόγω της εξειδικεύμενης γνώσης και εμπειρίας τους επί των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, κρίθηκαν ως πλέον κατάλληλοι ώστε να αποτελέσουν τους κεντρικούς ομιλητές της οργάνωσης .

Πριν την σύμβαση που υπογράφει ο κ. Γεωργιόπουλος προηγήθηκε  η Αρ. πρωτ. 120017/1005 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφει ο πρόεδρος αυτής Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : ΩΟ0Ι7Λ6-0Σ3) για την έγκριση του σχετικού ποσού χωρίς να αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο αν ελήφθησαν από προσφορές από άλλες διαφημιστικές εταιρείες της Δυτικής Ελλάδας.

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός της ταχύτητας με την οποία λειτούργησαν  τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας όσο και ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εγκριθεί ( όπως φαίνεται στις ημερομηνίες των εγγράφων )  την ίδια ημέρα ! το σχετικό ποσό και να δοθεί αυτό στην εταιρεία  «ΜULTIPRODUCTION» – ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.».  

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed