ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

25 Μαΐου 2015 | By

imagesΣε μία εποχή που μεγάλα κινήματα στην  Ευρώπη και όλο τον κόσμο διαδηλώνουν κατά της αιχμαλωσίας των κητωδών και των άγριων ζώων, που επιστημονικές μελέτες, βιολόγοι , πρώην εκπαιδευτές και  διάφοροι άνθρωποι της διανόησης και των τεχνών σε όλο τον κόσμο, καταγγέλλουν ζωολογικούς κήπους και δελφινάρια για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εξαναγκασμού ζώων και κητωδών  σε παραστάσεις, υποβάλλοντας τα σε πείνα για να χοροπηδούν, και όλα  αυτά υπό το πρόσχημα της εκπαίδευσης και της συνέχισης του είδους, θεωρούμε πως η προβολή εικόνων αιχμαλωτισμένων δελφινιών δεν συμβάλει στην ενημέρωση του κοινού για όλα αυτά τα προβλήματα. 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα δελφίνια για να κολυμπήσουν μαζί με ανθρώπους τις περισσότερες φορές υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή κατά του έλκους, σε ψυχοφάρμακα για την αντιμετώπιση του στρες και σε πείνα για να κάνουν ακροβατικές επιδείξεις.

Όταν τα δελφίνια είναι στο ανοιχτό πέλαγος κολυμπούν 80 μίλια την ημέρα σε καθαρό νερό, ενώ μέσα στα θαλάσσια πάρκα περιορίζονται σε μία μικρή πισίνα (μεγέθους αντίστοχου μιας μπανιέρας για τον άνθρωπο) η οποία είναι γεμάτη με χημικές ουσίες.

Γνωρίζετε ότι τα τελευταία δυο χρόνια τέσσερα δελφίνια έχουν πεθάνει μέσα στο Αττικό Πάρκο (3 μωρά και ένα ενήλικο);

Οι συνθήκες θανάτου αυτών των δελφινών ήρθαν στο φως μετά από 2,5 χρόνια και μόνο κατόπιν επίμονων ερωτήσεων από Φιλοζωική ομάδα έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις. Δύο από αυτά, νεογνά, απορρίφθηκαν από τις μητέρες τους και εγκαταλείφθηκαν. Γιατί άραγε? Ούτε η αναπαραγωγή τους, που τις περισσότερες φορές είναι αιμομικτική,  είναι φυσιολογική ούτε οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Το επιχείρημα ότι αυτά τα οποία είναι γεννημένα σε αιχμαλωσία είναι συνηθισμένα σε αυτές τις συνθήκες είναι εντελώς παραπλανητικό. Ακόμα και άν έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία δεν παύουν να είναι άγρια ζώα των οποίων η φύση δεν αλλάζει. Για να παραμείνουν υγιή είναι απαραίτητο να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και  έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν τα μικρά τους σε φυσιολογικές συνθήκες.

Η προβολή αυτών των εικόνων συμβάλει στην συνέχιση της παραπληροφόρησης του κοινού και της ταλαιπωρίας των δελφινιών. Η επίδειξη εικόνων κυριαρχίας των ανθρώπων στα δελφίνια, τα οποία είναι θηλαστικά ιδιαίτερης νοημοσύνης και αυτογγνωσίας, δεν μπορεί να αποτελεί εκπαδευτική πράξη. 

Η ενημέρωση του κοινού σε αυτά τα θέματα σε πολλές χώρες του κόσμου έχει συμβάλει στο κλείσιμο αρκετών δελφινάριων σε όλη την Ευρώπη. Στις ΗΠΑ ειδικά μετά από κινητοποίηση αρκετών επωνύμων (καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, πολιτικών)  μειώθηκε δραματικά η επισκεψιμότητα στο Sea World  που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δελφινάρια στην χώρα. Η Ινδία, πρωτοπορώντας, αναγνώρισε τα δελφίνια ως «non-human persons» λόγω της ιδιαίτερης νοημοσύνης τους και θεωρεί ηθικά απαράδεκτη την αιχμαλωσία τους για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την προβολή όλων αυτών των εικόνων και γιατί όχι να σας ζητήσουμε να συμβάλετε και εσείς ενεργά στην ακριβή ενημέρωση του κοινού! 

Φίλοι των Δελφινιών

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζώα, Καταστροφές, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed