ΗΛΕΙΑ: ΤΟ «ΡΟΥΣΦΕΤΙ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Ο ΚΡΟΝΙΟΣ ΛΟΦΟΣ ΤΟ 2007 (ΒΙΝΤΕΟ)

24 Αυγούστου 2015 | By

C85D452340CBA2E63F32219063580935

ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΦΩΤΙΑ…

ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ…

Συντάκτης: Αντιγόνη Μιχοπούλου

Μια συγκλονιστική καταγγελία κάνει στο www.koutipandoras.gr ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ Νίκος Χανιάς. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα μπορούσε να μην είχε καταστραφεί εάν γινόταν άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. 

Ωστόσο αντί τα αεροπλάνα να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν κατάσβεση, βρίσκονταν στην εθνική οδό και έσβηναν ξερά χόρτα σε μια «αδιάφορη» φωτιά.

Ο λόγος ήταν ότι εισαγγελικός λειτουργός της εισαγγελίας Πατρών καλούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής και ζητούσε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, αεροπλάνα ώστε να σβηστεί μικροεστία κατά μήκος της εθνικής οδού, σε μη κατοικημένη περιοχή. 

Ο τότε διοικητής κ. Χανιάς έμαθε για το περιστατικό όταν επέστρεψε στην Υπηρεσία. Τότε ενημερώθηκε ότι κάποιος εισαγγελέας ζητούσε επίμονα να σταλούν αεροπλάνα στο σημείο, την στιγμή μάλιστα που απειλούταν με ολική καταστροφή ο Κρόνιος Λόφος! Αμέσως έλεγξε την λίστα με τις εισερχόμενες προς την Υπηρεσία κλήσεις και εξακρίβωσε το όνομα του εισαγγελέα. 

Ο κ. Χανιάς κατήγγειλε το περιστατικό. Λίγες μέρες αργότερα τον κάλεσαν να καταθέσει στο εισαγγελέα Πατρών κ Μποροδήμο και να αποδείξει αυτά που ισχυρίστηκε .Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λεχαινών κατέθεσε με αποδείξεις, ωστόσο τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Αναζητώντας τον λόγο για τον οποίο μια τόσο σημαντική υπόθεση μπήκε στο αρχείο επικοινωνήσαμε με τον εισαγγελέας Εφετών Πατρών κ Γιώργος Μποροδήμος, ο οποίος τόνισε ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2007 με αποτέλεσμα να μην θυμάται και διευκρίνισε ότι «για να μπει στο αρχείο θα υπήρχε κάποιο κόλλημα».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Καταστροφές, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed