ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟ Θ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ( ΕΓΓΡΑΦΟ)

16 Οκτωβρίου 2015 | By

ee karaΤου Μάκη Νοδάρου 

Ηχηρό χαστούκι στον υπόδικο για κακουργήματα και χαρακτηριζόμενο από τις δικαστικές Αρχές , ως εγκέφαλο εγκληματικής οργάνωσης , εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα από την Ηλεία ,  έδωσε με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην πολυσέλιδη απόφασή του που είναι αναρτημένη στο Διαδίκτυο μόνο στην Γαλλική γλώσσα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : AFFAIRE KARAMBELAS c. GR-CE αναφέρει ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν παραβίασε το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος στην προσφυγή του προς τον Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2014.

Ο Καράμπελας ζητούσε την καταδίκη της Ελλάδας για την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας που σχετίζεται με τα βασανιστήρια ισχυριζόμενος ότι οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές παρανόμησαν με τις αποφάσεις τους για την προφυλάκισή του καθώς ο ίδιος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Ελληνική Κυβέρνηση με επίσημή έκθεσή της που διαβίβασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι συνθήκες κράτησης του δεν ήταν ούτε απάνθρωπες ούτε ταπεινωτικές και το προσωπικό του πρόσφερε πάντα ότι χρειαζόταν μέσα στη φυλακή η στο νοσοκομείο των φυλακών όπου νοσηλευόταν.

Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τους δικαστικούς λειτουργούς της Ηλείας που χειρίστηκαν ή χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπόδικος εργολάβος και οι συνεργάτες του , όπως είχε αποκαλυφθεί από τις νόμιμες επισυνδέσεις που είχε κάνει στα τηλέφωνά του η ΕΛ.ΑΣ με ειδικό «κοριό» κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, απειλούσαν από την φυλακή τους δημοσιογράφους Μάκης Νοδάρο και Κώστα Βαξεβάνη επειδή αποκάλυψαν μετά από δημοσιογραφική έρευνα την παράνομη δραστηριότητά τους . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ :   http://www.koutipandoras.gr/article/127857/apeiloyn-na-skotosoyn-vaxevani-nodaro-se-ihitika-apo-episimes-ypoklopes  

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed