ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΚ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ HOT DOC – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ε.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ

18 Νοεμβρίου 2015 | By

12268841_10206723793949969_404244718_o (1)ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Δεν υπάρχει κανένα ΚΕΚ Ηλείας στο οποίο να μην έχει γίνει σύσταση ή επιβολή ποινής.

Αυτό ανέφεραν στο www.apokalypseis.com πηγές από το Υπουργείο Εργασίας με αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC (τεύχος 86) όπου μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία χρόνια τα ΚΕΚ της Ηλείας ορισμένα από τα οποία ανήκουν σε τοπικούς εκδότες , σε συγγενικά τους πρόσωπα και σε τοπικούς παράγοντες είχαν λάβει για την υλοποίηση προγραμμάτων περίπου 22.000.000 ευρώ !

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας ,  από το 2012 έως σήμερα  τα ΚΕΚ Ηλείας  υλοποίησαν σειρά έργων (κατάρτιση ανέργων στον κλάδο του τουρισμού, στα πράσινα και τα  τεχνικά επαγγέλματα, προγράμματα  γλωσσομάθειας, προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το  voucher έως  29, το  voucher/βασικές ΤΠΕ, voucher φορτο-φορτοεκφορτωτές, εκο, voucher 18-24 και voucher 25-29)

Από το 2012 έως το 2014 η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής (ΕΥΕ) πραγματοποίησε συνολικά 37 συνολικά επιτόπιους και διαχειριστικούς ελέγχους στα ΚΕΚ Ηλείας.

Υπήρχαν περιπτώσεις, όπου διαπιστώθηκε η ορθή υλοποίηση των προγραμμάτων, υπήρχαν όμως και περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις και για αυτό  έγιναν συστάσεις ή  επιβλήθηκαν ποινές, ανάλογα με το είδος της παράβασης.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

Το ύψος των ποινών κυμάνθηκε από 200 ευρώ έως 24.000 ευρώ. Για παράδειγμα,  επιβλήθηκαν ποινές, ύψους 24.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, σε δύο ΚΕΚ της Ηλείας για την κακή υλοποίηση έργου, στις 20.07,2015 και 5.10.2015 αντίστοιχα.

Για το εξώδικο των κομμωτών της Ηλείας και τις πολύ σοβαρές καταγγελίες τους που αναφέρονται σε αυτό , το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι στο ΚΕΚ που  υλοποιεί το πρόγραμμα «νέες τάσεις της μόδας και Τεχνικές στην Κομμωτική» δεν  υπήρξε καμία καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν πραγματοποιήθηκε κανένας επιτόπιος έλεγχος.

Όμως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος του ΗΟΤ DOC η αρμόδια υπηρεσία έδωσε εντολή για τη διενέργεια διοικητικού και επιτόπιου ελέγχου στο συγκεκριμένο ΚΕΚ.

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ- ΣΑΛΤΑΡΗ

Στο μεταξύ παραμένουν ακόμη αναπάντητα τα ερωτηματικά για την περίεργη στάση στο θέμα,  της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Ε. Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, η οποία επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να μην υπάρξει περαιτέρω έρευνα στο θέμα των αποκαλύψεων του περιοδικού HOT DOC, απορρίπτοντας την απόφαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για σχετική ερώτηση στη Βουλή και την διερεύνηση του θέματος σε βάθος , προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες,  όπως αποκάλυψε προ ημερών η ιστοσελίδα « Το Κουτί της Πανδώρας» του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ : http://www.koutipandoras.gr/article/155462/i-xafniki-tyflotita-tis-voyleytoy-saltari-toy-syriza

Η κ. Σαλτάρη μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα , ως πιστοποιημένη να διδάσκει σε ΚΕΚ , σε ποια ΚΕΚ της Ηλείας έχει διδάξει στο παρελθόν και αν αυτά περιλαμβάνονται σε εκείνα που  πρωταγωνιστούν στο πιθανό σκάνδαλο.

Πάντως η βουλευτής της Ηλείας, ακόμη και στο βιογραφικό της , στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής , όπως αποκαλύπτει το www.apokalypseis.com αναφέρει επίσημα την εργασιακή της σχέση με τα ΚΕΚ…   

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed