Το μαγικό ταξίδι αρχίζει : 18ο Φεστιβάλ και 15η Camera Zizanio

28 Νοεμβρίου 2015 | By

FESTIVAL (2)Με την επίσημη έναρξη του 18ου Φεστιβάλ και της 15ης Camera Zizanio, στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, γίνεται η αρχή για ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου.

Η τελετή πραγματοποιείται το Σάββατο, 28/11, στις  20:00, ενώ οι προβολές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 29/11 (11 π.μ.) στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», την καρδιά των προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας στον Πύργο, με τον «Λαβύρινθο» του Βέλγου Douglas Boswell.

Το θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο αφού επικεντρώνεται στην σχέση εφήβων και κυβερνοχώρου σε μια εποχή που οι νέοι περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπαίνοντας στο διαδίκτυο και επικοινωνώντας online.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί ως σήμερα γι’ αυτές τις ηλικίες (+12 ετών). O «Λαβύρινθος» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και θα προβληθεί σε δέκα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Το φιλμ θα κυκλοφορήσει και σε κανονική διανομή στην Αθήνα, από το Νεανικό Πλάνο.

Την τελετή έναρξης παρουσιάζουν η Γεσθημανή Ρουμπάνη, «παλιό» Ζιζάνιο, αρχιτέκτονας πλέον,  που ήρθε από την  Νέα Ορλεάνη όπου ζει πλέον, αποκλειστικά για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ ενώ ήδη ο Iñaki Lamúa και η Marina Muñoz Fortuny από τη Βαρκελώνη ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για τον Πύργο, για να παρουσιάσουν και αυτή μέρος των τελετών έναρξης και λήξης. Ο Iñaki και η Marina ήρθαν πολύ μικροί στο Φεστιβάλ, αγάπησαν τον Πύργο και την Ελλάδα. Και δεδομένου πως έμαθαν πλέον καλά τα ελληνικά, το φεστιβάλ τους τιμά φέτος: Θα παρουσιάσουν μέρος των τελετών!

Σε ό,τι αφορά στο καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, την οποία επιμελείται σκηνοθετικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σπύρου, ιδιαίτερη νότα θα δώσουν με την συμμετοχή τους οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και οι μαθητές του 4ου Λυκείου Πύργου Λίνα Λύγκα (βιολί), Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος (πιάνο) και Κωνσταντίνα Μενύχτα (κιθάρα).

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed