Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΤΟ ΣΔΟΕ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ !

26 Νοεμβρίου 2015 | By

αρχείο λήψης

» Αβάσιμη , αστήρικτη και παντελώς αναιτιολόγητη η θέση των ελεγκτών περί εικονικότητας των τιμολογίων «

 

Του Μάκη Παρασκευόπουλου

Πρώην Δήμαρχου Πύργου 

Στη χώρα του παράλογου ευδοκιμούν τα παράσιτα και οι συκοφάντες. Τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη δηλητηριάζεται από ψευδείς και ανυπόστατες φήμες σχετικά με την προμήθεια από το δήμο Πύργου των μηχανημάτων της δεματοποίησης , το 2009. Το Σ.Δ.Ο.Ε  απέστειλε στον δήμο Πύργου ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου στο οποίο χαρακτηρίζονται εικονικά τα  τιμολόγια που είχε εκδώσει η προμηθεύτρια εταιρία για την πώληση των μηχανημάτων . Το Υπηρεσιακό αυτό Σημείωμα ,με το οποίο ζητούνται οι απόψεις της προμηθεύτριας εταιρίας και του δήμου ( και το οποίο βέβαια δεν είναι έκθεση ελέγχου , ούτε αποτελεί την οριστική θέση της Υπηρεσίας)  είναι παντελώς εσφαλμένο και εκδόθηκε  κατά παράβαση των νόμων και ειδικότερα των διατάξεων  του φορολογικού δικαίου.  Σύμφωνα με το νόμο εικονικά είναι τα τιμολόγια όταν η συναλλαγή είναι ανύπαρκτη ή ο εκδότης είναι ανύπαρκτο πρόσωπο .

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι η προμήθεια των μηχανημάτων αυτών έγινε από τον Δήμο Πύργου  μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού , με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ( πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ) . Τα μηχανήματα αυτά παρελήφθησαν  νόμιμα και χρησιμοποιήθηκαν για την διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου τα έτη 2010,2011και 2012, βρίσκονται δε μέχρι και σήμερα στην κυριότητα και την κατοχή του δήμου Πύργου , στη   θέση ΠΟΤΟΚΙ.

Στην ελεγχόμενη περίπτωση δεν αμφισβητείται η προμήθεια των μηχανημάτων που αναφέρονται στα τιμολόγια, ούτε η ταυτότητα και η ποιότητα των πωληθέντων και παραδοθέντων μηχανημάτων ,  ούτε η κατά νόμο παράδοση και παραλαβή τους από το δήμο . Στην έκδοση του Υπηρεσιακού Σημειώματος οδήγησαν ,εσφαλμένα σε κάθε περίπτωση,  αμφιβολίες που διατηρούσαν οι ελεγκτές ως  προς τα φορτωτικά έγγραφα  για την μεταφορά των μηχανημάτων από τον Ορχομενό ,όπου βρίσκεται η έδρα  της προμηθεύτριας εταιρίας , στον Πύργο. Πρόκειται δηλαδή για καθαρά τυπικό φορολογικό έλεγχο  σε σχέση με την έκδοση των φορτωτικών εγγράφων της προμηθεύτριας εταιρίας ,  που σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν και δεν εμπλέκουν το δήμο .  Είναι όμως προφανές ότι η καθυστέρηση προσκόμισης των φορτωτικών εγγράφων εκ μέρους της προμηθεύτριας εταιρίας , εάν πράγματι υπάρχει τέτοιο θέμα , σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει στον χαρακτηρισμό της κύριας συναλλαγής ,δηλαδή της προμήθειας – αγοράς των μηχανημάτων , ως εικονικής στο σύνολό της. Αλλά στη χώρα του παράλογου, όλα μπορεί να συμβούν.

 Αυτό λοιπόν το παντελώς αναιτιολόγητο και παντελώς αδικαιολόγητο και παντελώς εσφαλμένο Υπηρεσιακό Σημείωμα του Σ.Δ.Ο.Ε. έβγαλε ξανά τους αρουραίους της δημόσιας ζωής από τις υπόγειες στοές τους , για να απλώσουν το δικό τους δίχτυ  συκοφαντικής χυδαιότητας.

Για να διαλύσω το μελάνι που αφήνουν πίσω τους οι συκοφάντες δίνω στη δημοσιότητα το Υπόμνημα που παρέδωσα  στο ΣΔΟΕ για την αντίκρουση του εσφαλμένου Υπηρεσιακού Σημειώματος  καθώς και το έγγραφό μου προς τη δημοτική αρχή του δήμου Πύργου με το οποίο την καλώ να ξεπεράσει τον πειρασμό του ρεβανσισμού και , προτάσσοντας και υπερασπιζόμενη το συμφέρον του δήμου , να αντικρούσει εμπρόθεσμα και ουσιαστικά το εσφαλμένο Σημείωμα.

                                                      Μάκης Παρασκευόπουλος

                                                       Πρώην Δήμαρχος Πύργου.

 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Προς το ΣΔΟΕ  Δ.Ε. , Πελοποννήσου και Ιον.Νήσων.

Πύργος 23-11-2015

Αξιότιμοι κύριοι,

Πληροφορήθηκα από δημοσίευμα σε τοπικήεφημεριδα [Πατρίς της 22-11-2015] ότι την 18/11/2015 απεστάλη στον Δήμο Πύργου το υπ αρ. 915/2015 Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου από την Υπηρεσία σας με το οποίο χαρακτηρίζονται «….ως εικονικά φορολογικά στοιχεία τρία Τιμολόγια που έλαβε ο Δήμος το έτος 2009 για την προμήθεια συγκροτήματος δεματοποίησης..».

Επειδή στο άνω ΥΣΕ δεν αναφέρεται ο λόγος ούτε τα στοιχεία επί των οποίων στηρίζεται ο χαρακτηρισμός των τιμολογίων ως εικονικών.

Επειδή για το επίμαχο θέμα έχω αποστείλει στην Υπηρεσία σας το από 14-4-2015 αναλυτικό έγγραφο σημείωμά μου μετά των αναφερομένων σε αυτό εγγράφων όπου λεπτομερώς αντικρούω την όλως αβάσιμη , αστήρικτη και παντελώς αναιτιολόγητη θέση των ελεγκτών περί εικονικότητας των τιμολογίων .

Επαναλαμβάνω και πάλι ότι η προμήθεια των μηχανημάτων αυτών έγινε από τον Δήμο Πύργου  μετά από διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού , με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ( πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ) . Τα μηχανήματα αυτά παρελήφθησαν  νόμιμα και χρησιμοποιήθηκαν για την διαχείριση των απορριμμάτων του δήμου τα έτη 2010,2011και 2012, βρίσκονται δε μέχρι και σήμερα στην κυριότητα και την κατοχή του δήμου Πύργου , στη   θέση ΠΟΤΟΚΙ.

Ειδικότερα επαναλαμβάνω ότι η χρηματοδότηση της προμήθειας του συγκροτήματος δεματοποίησης των απορριμμάτων των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών –Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Η μελέτη και τα τεύχη του διαγωνισμού συντάχθηκαν από τον Πολιτικό Μηχανικό του δήμου κ. Άγγελο Τσίκα , στη συνέχεια εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. οι όροι της προκήρυξης και προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός με  δημοσίευση στην εφημερίδα δημοπρασιών της Ε.Ε. προ 52 ημερών .

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πέντε διαγωνιζόμενοι.

Η επιτροπή αξιολόγησης κατακύρωσε το αποτέλεσμα και ανέδειξε μειοδότη την εταιρία RAMEUROPE .Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις και υπογράφηκε η σύμβαση προμήθειας. Την 23/12/2009 έφθασε και εγκαταστάθηκε στο Ποτόκι ο καινούργιος δεματοποιητής  με  αρ. παραγωγής 1118 .Τον δεματοποιητή συναρμολόγησε και εγκατέστησε ο ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος κ. Νικόλαος Ξευγένης ,συνεργάτης της άνω προμηθεύτριας εταιρείας ο οποίος και πραγματοποίησε επίδειξη και δοκιμαστική λειτουργία.

Ο μισθωμένος ,μεταχειρισμένος δεματοποιητής με αριθμό παραγωγής 1025 που είχε εγκατασταθεί στο Ποτόκι από την 21/9/2009 και λειτούργησε μέχρι την άφιξη του καινούργιου , μεταφέρθηκε στον Ορχομενό ,έδρα της RAMEUROPE.

Η επιτροπή παραλαβής του Δήμου Πύργου παρέλαβε τον καινούργιο δεματοποιητή την 24/12/2009.

Η σκέψη ότι ενδέχεται να μην παραδόθηκε ποτέ καινούργιος δεματοποιητής ,αλλά να θεωρήθηκε ως καινούργιος ο παλαιός, μεταχειρισμένος και μισθωμένος δεματοποιητής που δούλευε στο Ποτόκι από την 21/9/2009 , είναι τουλάχιστον παντελώς εσφαλμένη .

Η άφιξη κι εγκατάσταση του καινούριου δεματοποιητή απετέλεσε γεγονός που απασχόλησε την κοινή γνώμη του Πύργου ,αλλά και της Μεσσηνίας διότι τον επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ.Νίκας με κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας που παρακολούθησαν σχετική επίδειξη παρουσία του Δημάρχου Πύργου , Αντιδημάρχων κλ.Έγινε σχετική αναφορά σε Εφημερίδες του Πύργου ,και της Μεσσηνίας, siteς κλ.

Ο καινούργιος δεματοποιητής με αρ.1118,ως το νεώτερο μοντέλο του εργοστασίου  κατασκευής  FLEXUSτη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ,διέφερε ουσιωδώς από τον μισθωμένο με αρ. 1025 παλαιό και μεταχειρισμένο δεματοποιητή .Είχε  διαφορετικό βάρος , διαφορετικά τεχνικά μέρη , διαφορετικό τρόπο εξαγωγής των δεμάτων. Ο καινούργιος ,άστραπτε  σε όλα του τα μέρη ,φαινόταν ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί και συνοδευόταν από τα έγγραφά του ,όπου βέβαια αναφερόταν ο αριθμός παραγωγής 1118 και έφερε ταμπέλα με ανάγλυφο τον αριθμό και στα τρία μέρη του . Οι ταμπέλες με τον αριθμό παραγωγής 1118 υπάρχουν και είναι ευκρινείς  μέχρι σήμερα και στα τρία μέρη του μηχανήματος.

Ο μισθωμένος ήταν εμφανώς καταπονημένος, οξειδωμένος  σε πολλά σημεία του από τα οξέα των σκουπιδιών  ,και έφερε ταμπέλα με αριθμό 1025.

Επειδή τον Ιούλιο του 2011 η τότε δημοτική αντιπολίτευση διέρρεε ψιθύρους ότι ο δεματοποιητής που είχε προμηθευτεί ο δήμος ήταν μεταχειρισμένος , κοινοποιήσαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – imail – σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του δήμου προς την προμηθεύτρια εταιρία RAMEUROPE και θέσαμε υπ όψη της τις φήμες αυτές ,απαιτώντας εξηγήσεις.

Η προμηθεύτρια εταιρία απάντησε στον δήμο με την από 10/7/2011 εξώδικη απάντησή της η οποία πρωτοκολλήθηκε στο δήμο και έλαβε αρ. πρωτ. 687 Δ την 15/7/2011. Στην εξώδικη αυτή απάντησή της η RAMEUROPE  δηλώνει ότι « το μηχάνημα δεματοποίησης που προμήθευσε στο δήμο Πύργου τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν κατά το χρόνο παράδοσης καινουργές, εστάλη από την κατασκευάστρια σουηδική εταιρία FLEXUSBALASYSTEMAB  στις 14/11/2009 όπως τούτο προκύπτει αδιαμφισβήτητα από τα παραστατικά αποστολής  ( δελτίο αποστολής,billofgoodsGMR ) και ότι το μηχάνημα αυτό είχε εκτεθεί σε έκθεση της Θεσσαλονίκης –πρόκειται για έκθεση που αφορά τους δήμους – το χρονικό διάστημα από 26/11/2009 μέχρι 29/11/2009 .Στη συνέχεια παραδόθηκε στο δήμο Πύργου ». Και συνεχίζει « Το μηχάνημα που παραλάβατε ήταν καινουργές και αυτό αποδεικνύεται απότα συνυποβαλλόμενα έγγραφα : δελτίο αποστολής με στοιχεία  BillofgoodsNo 1118-1 BL /14-11-2011 ,το αντίστοιχο τιμολόγιο με στοιχεία  Invoiceno 1118 – 14-11-2009  καθώς και το ιδίας ημερομηνίας CMR .

Παράλληλα ,την ίδια χρονική στιγμή  επικοινωνήσαμε με εκπρόσωπο του εργοστασίου κατασκευής του μηχανήματος στη Σουηδία και ζητήσαμε να ελεγχθεί ο δεματοποιητής που είχε προμηθευτεί ο δήμος  με τον άνω διεθνή διαγωνισμό. Η κατασκευάστρια εταιρία  FLEXUS απέστειλε στις 14/7/2011 στον Πύργο τον εκπρόσωπό της κ.ΡeterSvensson  ο οποίος έλεγξε τον δεματοποιητή στη θέση Ποτόκι όπου ήταν εγκαταστημένος και μας διαβεβαίωσε ότι το μηχάνημα είναι το νέο μοντέλο της  FLEXUS και είχε πρόσφατα εισαχθεί στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μας απέστειλε email  από την εταιρία του στη  Σουηδία με ημερομηνία 17/7/2011  με το οποίο βεβαιώνει ότι :  « Κατόπιν της επισκέψεώς μου στη θέση Ποτόκι στον Πύργο βεβαιώνω ότι το FLEXUSMOBILEBALING στην εγκατάστασή σας είναι το νέο      FLEXUSMOBILEBALERNO 1118  που παραδόθηκε το Νοέμβριο 2009 στην RAMEUROPE και αναφέρεται στα έγγραφα που έχετε στο γραφείο σας  ».

Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο δεματοποιητής που προμηθεύτηκε/αγόρασε  ο Δήμος Πύργου με διεθνή διαγωνισμό το 2009 , ήταν  καινουργής ,το νέο μοντέλο του εργοστασίου FLEXUS και ανταποκρίνετο πλήρως στις προδιαγραφές του διαγωνισμού  .

Τα ανωτέρω ΓΕΓΟΝΟΤΑ μπορούσαν και μπορούν και σήμερα να διαπιστωθούν ανά πάσα στιγμή με σχετική αλληλογραφία με την κατασκευάστρια εταιρεία ή και με πραγματογνωμοσύνη, ενέργειες που ο έλεγχος αδικαιολογήτως παρέλειψε .

Αντίθετα ο έλεγχος ουδέποτε   ζήτησε στοιχεία από το Δήμο για το ελεγχόμενο θέμα ( από τη δική μας δημοτική αρχή )

Τα ανωτέρω γεγονότα που εκθέσαμε είναι τα μόνα αληθή και αποδεικνύονται πανηγυρικά από δημόσια έγγραφα και ιδιωτικά  έγγραφα , δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις και λοιπά αποδεικτικά μέσα .

Επομένως ο χαρακτηρισμός των τριών Τιμολογίων που έλαβε ο δήμος Πύργου για την προμήθεια των μηχανημάτων δεματοποίησης ως εικονικών ,κινείται στο χώρο του παραλόγου και προσβάλλουν όχι μόνον τις σχετικές διατάξεις αλλά τη κοινή λογική.

Επειδή  , ως δήμαρχος Πύργου της περιόδου 2007 -2014  έχω έννομο συμφέρον να ζητήσω να ενημερωθώ επί ποίων στοιχείων στηρίζεται ο χαρακτηρισμός των άνω φορολογικών στοιχείων ως εικονικών , καθόσον από τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύεται πλήρως το πραγματικό της συναλλαγής τόσο ως προς τους συναλλαχθέντες όσο και ως προς τα πράγματα .

Σας  συνυποβάλω και πάλι όλα τα ανωτέρω έγγραφα.

Με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας .

Παρασκευόπουλος Γεράσιμος

                                        Δικηγόρος – Πρώην Δήμαρχος Πύργου

                                        Περιόδων 2007 – 2014

Γκοτσίνα 14 Πύργος

Τηλ 6944792526 –  2621028283

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Δικαιοσύνη, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed