ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΜΕΑ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;

16 Δεκεμβρίου 2015 | By

anaptyxiaki_etaireia_perifereias_dytikis_elladasΠρόγραμμα ΑΜΕΑ χωρίς τα ΑΜΕΑ εκπονεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας! 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προς τον τοπικό τύπο της Ηλείας , η Αναπτυξιακή καλεί την Πέμπτη το πρωί σε εκδήλωση για τον διαγωνισμό «Προσβασιμότητα χωρίς Όρια», στο πλαίσιο του έργου INNOVABILITY του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013. Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ στην Ηλεία, που όχι μόνο δεν συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη του έργου, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, αλλά δεν κλήθηκαν ούτε στην τελική εκδήλωση. 

Ο αντιπρόεδρος των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων περιφερειακής ενότητας Ηλείας, Τάκης Ευθυμίου, δήλωσε στο IONION FM, ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ηλεία για την ελεύθερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ, δεν τηρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή και η πρόσκληση για την εκδήλωση έγινε μέσω δημοσιογράφου εταιρείας του κ. Βαρουξή και όχι από στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Ηλείας, Ιωάννης Παπαδάτος τόνισε στο IONION FM, ότι δεν έλαβε καμία πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή εκδήλωση, ή το πρόγραμμα, ουδέποτε έχει ζητηθεί η άποψη του συλλόγου για σχετικά θέματα  και κατήγγειλε ότι με το πρόσχημα της κοινωνικής πολιτικής, κάποιοι εισπράττουν χρήμα. «δεν κληθήκαμε καν στην αυριανή εκδήλωση της αναπτυξιακής της περιφέρειας για τα ΑΜΕΑ. Ίσως τα στελέχη της Αναπτυξιακής να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία από εμάς για το θέμα», δήλωσε ο κ. Παπαδάτος.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργούνται για την στάση της Αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που από αναπτυξιακό εργαλείο για φορείς και πολίτες της περιφέρειας, έχει καταντήσει κλειστό club για λίγους…ενώ διαχειρίζεται χιλιάδες ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια και παλιότερες υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση από την δικαιοσύνη.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed