Kαταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή κατέλαβε με κομπίνα την θέση άλλου και εξακολουθεί να εργάζεται!

18 Δεκεμβρίου 2015 | By

???????????????????????????????Υπάλληλος ΟΤΑ που καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε 5 χρόνια φυλάκισης επειδή κατέλαβε με κομπίνα την θέση άλλου, εξακολουθεί να εργάζεται στον ΟΤΑ, ενώ ο εξαπατηθείς πολίτης για να ζήσει έγινε μετανάστης στην Γερμανία !

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Επιστολή οργής και αγωνίας έστειλε προ ημερών στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στο  HOT DOC , η Δήμητρα Ρέτζιου μητέρα του Γιώργου Ρέτζιου από την Ηλεία ο οποίος , όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό  , έπεσε θύμα πρωτοφανούς απάτης  από τοπικούς παράγοντες της ΔΕΥΑ Ζαχάρως με αποτέλεσμα να διοριστεί στην θέση του , συγγενικό πρόσωπο τοπικού παράγοντα και όχι ο ίδιος που δικαιούνταν με βάση τον νόμο και το ΑΣΕΠ.

RENTSIOSΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ :  http://apokalypseis.com/?p=5569

Μετά από 20 (!) αναβολές στις 9/1/2015 το  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως , ένα μέλος του ΔΣ και τον υπάλληλο που πήρε παράνομα την θέση του Γιώργου Ρέτζιου. Ο Γιώργος Ρέτζιος με την οικογένειά του που αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία μετά την σε βάρος του απάτη .

Οι καταγγελίες της μητέρας 

Οπως καταγγέλλει η Δήμτρα Ρέτζιου το προκλητικό είναι ότι ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία , οι υπάλληλοι τίθενται σε αργία η σε διαθεσιμότητα όταν έχουν καταδικαστική απόφαση από Κακουργιοδικείο , το πρόσωπο  που κατέλαβε την θέση του γιού της  εξακολουθεί να εργάζεται στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως σαν να μη συνέβη τίποτα με την ανοχή των τοπικών παραγόντων.

???????????????????????????????Την ίδια ώρα ο γιός της Γιώργος  Ρέτζιος με την οικογένειά του  αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία μετά την σε βάρος του απάτη και να εργάζεται σήμερα σκληρά για να ζήσει την οικογένειά του.

« Όταν κοινοποίησε ο δικηγόρος μας την δικαστική απόφαση στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως και στο δήμο , ο εν λόγω υπάλληλος με εξώδικη διαμαρτυρία μας κάλεσε να προβούμε σε ανάκληση της κοινοποίησης γιατι διαφορετικά θα καταφύγει δικαστικώς σε βάρος μας … Το αντάρτικο στο μεγαλείο του» – αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Ρέτζιου στην επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης την οποία κοινοποιεί και στο HOT DOC και ρωτά τον Υπουργό :

« Θα ήθελα να μου απαντήσετε είναι νόμιμο αυτό ; Είναι δίκαιο; Είναι ανθρώπινο; Θα είμαι στην διάθεσή σας και θα σας προσκομίσω όποιο έγγραφο μου ζητήσετε προκειμένου να δικαιωθεί το παιδί μου και να γυρίσει όπως επιθυμεί στην πατρίδα του , στην εργασία του και στους γονείς του μαζί με την οικογένειά του.»

deya-zacharosΤο ιστορικο της υπόθεσης 

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 55/2004 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, η απάτη στήθηκε εις βάρος του φτωχού 26χρονου εργάτη Γιώργου Ρέντζιου από τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως Ηλείας Κ.Β., με σκοπό να διορίσει στη θέση τον ανιψιό του! Στην υπόθεση φέρεται αναμειγμένος και ο Δ.Δ., μέλος τότε του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ.

Κατά των δύο ανωτέρω προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα, ενώ ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απάτη έχει ασκηθεί και στον ανιψιό που τοποθετήθηκε παράνομα στην ΔΕΥΑ Ζαχάρως. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στις 26 Μαρτίου 2007 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας.

Οπως επισημαίνεται στο σχετικό βούλευμα 55/2004 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και το μέλος του Δ.Σ. απέκρυψαν από τον εγκαλούντα ότι είχε επιτύχει με βάση την 318/18.2.2002 απόφαση του ΑΣΕΠ στη θέση του εργάτη ύδρευσης, παρ” ότι τους είχε κοινοποιηθεί ενημερωτικό έγγραφο από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια οι δύο κατηγορούμενοι παρέστησαν ψευδώς στον εγκαλούντα ότι η παραπάνω θέση είχε καταργηθεί και ότι είχε προκηρυχθεί άλλη θέση δίμηνης διάρκειας για το Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, την οποία και τον παρότρυναν να καλύψει.

Ο εργάτης έπεσε στην παγίδα των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι μάλιστα τον υποχρέωσαν -έπειτα από συνάντηση μαζί τους στο υπόγειο της ΔΕΥΑΖ- να υπογράψει και υπεύθυνη δήλωση (!) του Ν. 1599/86 ότι δεν επιθυμούσε να εργαστεί ως εργάτης στη ΔΕΥΑΖ. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως απέστειλε τη συγκεκριμένη δήλωση στο ΑΣΕΠ, με σκοπό να λάβει τελικά τη θέση ο ανιψιός του, Θ.Γ.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας γίνεται λόγος για «δολιότητα των προθέσεων των κατηγορουμένων» και για «εγκληματικό σχέδιο», με σκοπό να παραπλανηθεί ο τότε 26χρονος Γιώργος Ρέντζιος και να δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί την πρόσληψή του.

Οι κατηγορούμενοι στράφηκαν κατά του 55/2004 βουλεύματος στο Συμβούλιο Εφετών Πατρών, το οποίο στις 7 Οκτωβρίου 2004 με το υπ. αριθμ. 247/2004 βούλευμά του απέρριψε τις εφέσεις τους και επικύρωσε το σχετικό βούλευμα για την παραπομπή τους σε δίκη.

Επίσης το «Ε» Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ. αριθμ. 1257/2006 απόφασή του στις 17 Μαΐου 2006 απέρριψε τις αιτήσεις των τριών κατηγορουμένων για την αναίρεση του 247/2004 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πατρών.-

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed