ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ;

24 Φεβρουαρίου 2016 | By

liatsis_0ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί στον δήμο Πύργου Ηλείας η πρόσφατη ψήφιση του Νόμου 4368/21.2.2016 – Αρ ΦΕΚ 23 Τεύχος 1 για το Παράλληλο Πρόγραμμα σε άρθρο του οποίου γίνεται λόγος για τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν σοβαρές εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη.

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μιλώντας στο www.apokalypseis.com ανέφεραν ότι ο δήμαρχος του Πύργου Ηλείας θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε αργία καθώς η περίπτωσή του περιλαμβάνεται στον σχετικό νόμο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εντός των προσεχών ωρών θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα καθώς γίνονται νομικές διεργασίες προκειμένου να ληφθούν σχετικές αποφάσεις και μάλιστα άμεσα.

Το άρθρο 6 του Ν4368?21/2/2016

Το άρθρο 6 του Ν4368?21/2/2016

Με βάση την ισχύουσα πλέον νομοθεσία ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που παραπέμπεται σε δίκη στις αρχές Ιουνίου 2016 με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία του σε βαθμό κακουργήματος,  θα πρέπει άμεσα να τεθεί σε αργία με Διαπιστωτική Πράξη του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Κι αυτό γιατί όπως ορίζει πλέον ο Ν.4368/21 στο Αρθρο 6 : « Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται μετά την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι η προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση η άρση των περιοριστικών όρων η της προσωρινής κράτησης κατά την διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ fek dimarxoi klp

Η νομοθεσία μάλιστα γίνεται πολύ αυστηρή και για τον Ελεγκτή Νομιμότητας καθώς αναφέρει ότι : « Τυχόν άρνηση η υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα την σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιατσής παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας να δικαστεί για απιστία στην υπηρεσία του για ποσό 754.000 ευρώ χωρίς κανένα περιοριστικό όρο καθώς κατάφερε μέσα από νομικές διαδικασίες να εξαλείψει του όρους που του είχαν επιβληθεί με συνέπεια να μην αντιμετωπίζει – με βάση την παλιά νομοθεσία – πρόβλημα στο να ασκεί τα καθήκοντά του .

Το περιβάλλον του κ. Λιατσή πάντως ισχυρίζεται  ότι ο σχετικός νόμος δεν τον περιλαμβάνει καθώς δεν αναφέρει πουθενά ότι έχει αναδρομική ισχύ. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed