ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ …

22 Φεβρουαρίου 2016 | By

fear-07Το μικρό γραφείο με θέα τον πολυσύχναστο δρόμο της πόλης έχει γεμίσει αποπνιχτικά με καπνό από τα τσιγάρα που καπνίζει το ένα πάνω στο άλλο εκνευρισμένα ο εκδότης. Σταγόνες υγρασίας στα   παράθυρα παιχνιδίζουν με το φως του ακριβού πορτατίφ .

  • « Δήμαρχε θέλω να μου φέρεις στο γραφείο μου τώρα 8.000 να καλύψω κάποιες άμεσες ανάγκες και τα βρίσκουμε» – λέει στο ακουστικό του τηλεφώνου με την βαριά του φωνή ο επιχειρηματίας .

  • «Εντάξει θα δω τι μπορώ να κάνω …Να δω πως θα το δικαιολογήσω » – απαντά ο δήμαρχος .

  • «Όχι θα δεις τι θα κάνεις. Τα θέλω άμεσα . Καίγομαι. Να μου τα στείλεις τώρα» – λέει σχεδόν φωνάζοντας ο εκδότης και κλείνει με δύναμη το τηλέφωνο .

Μισή ώρα μετά ο φάκελος με τα χρήματα είναι στο γραφείο του. Με ικανοποίηση ο εκδότης αρχίζει να μετράει τα κολλαριστά χαρτονομίσματα όταν ξαφνικά…

Ανοίγω τα μάτια …

Είναι λίγο μετά τις 2 το πρωί και είμαι μούσκεμα στον ιδρώτα . Η ίωση που με ταλαιπωρεί με έχει εξαντλήσει πολύ και με κάνει να βλέπω περίεργα όνειρα. Ανοίγω με δυσκολία το φως στο δωμάτιο μου , βάζω θερμόμετρο και διαπιστώνω ότι έχω 39,5 πυρετό . Πίνω ένα Depon Maximum …κλείνω το φως και προσπαθώ να χαλαρώσω. 

Πίσω από τα γκισέ των υπαλλήλων της Τράπεζας στο γραφείο του διευθυντή παίζεται ένα δράμα. Ο ίδιος ευρισκόμενος σε απόλυτο  αδιέξοδο δεν μπορεί να δώσει λύσει στο ζήτημα του ελλείμματος και σκέφτεται ήδη την απόδραση …

Ο «αέρας» που έπαιζε επί μήνες στο χρηματιστήριο με λεφτά της Τράπεζας για χάρη των ισχυρών της πόλης και κυρίως του γνωστού εκδότη , έχουν δημιουργήσει μια τρύπα δεκάδων εκατομμυρίων στο ταμείο . Υπόλογος είναι μόνο αυτός .

Στέκεται στο παράθυρο του γραφείου του και κοιτάζει για λίγο στον ορίζοντα με αχανές βλέμμα.   Η δύση του ήλιου και τα  χρωματιστά σύννεφα  ,  είναι  η τελευταία εικόνα στο μυαλό του . Κλάσματα δευτερολέπτου πριν την αυτοκτονία του.

Νόμισα ότι άκουσα δίπλα μου τον ήχο της εκπυρσοκρότησης του όπλου και άνοιξα έντρομος τα μάτια μου . Είχα ξανά εφιάλτες. Ανοιξα το φως στο δωμάτιό μου και κοίταξα την ώρα . Ηταν λιγο μετά τις 4 το πρωί . Το μέτωπό μου καιγόταν από τον πυρετό. Εκλεισα τα μάτια προσπαθώντας να χαλαρώσω όταν άκουσα την φωνή …

  • «Δεν πειράζει μη φοβάσαι. Δεν φταις εσύ για την αυτοκτονία του διευθυντή . Θα σου δώσω εγώ 60 εκατομμύρια από τα αποθεματικά του ΝΠΔΔ που είμαι πρόεδρος και τα βρίσκουμε. Ανθρωποι είμαστε συμβαίνουν αυτά κύριε εκδότη μου. Εξ άλλου εσύ έχεις κάνει τόσα για μένα…  »

Δευτερόλεπτα μετά τηλεφώνησα έντρομος στον γιατρό μου . Ο υψηλός πυρετός που είχα εκτός από τους εφιάλτες , μου προκαλούσε και την αίσθηση του ακούσματος φωνών που δεν υπήρχαν.

Ευτυχώς η ισχυρή ενδοφλέβια αντιβίωση που πήρα αμέσως μετά με οδήγησε σύντομα στην ανάρρωση …

 

Tags:

Category: Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed