ΗΛΕΙΑ: Προληπτική σύλληψη πολίτη στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας ! ( Εγγραφο)

27 Απριλίου 2016 | By

προληπτική σύλληψη πολιτηΤου Μάκη Νοδάρου

Στην προληπτική (!) σύλληψη πολίτη για το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης από αυτόν , προέβη η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στην διάρκεια της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία , καταλύοντας κάθε έννοια ελευθερίας και προστασίας – σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο εκπαιδευτικός και γυμναστής στο επάγγελμα αδιόριστος , Βασίλειος Τσάμης προσήχθη σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του βιβλίου συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ:
« …ένεκα διατάραξης των μέτρων ασφαλείας και τάξης που είχαν οριστεί στα πλαίσια εξακρίβωσης τυχόν διάπραξης έκνομων ενεργειών και και πρόληψη ενδεχόμενης εκδήλωσης τέτοιας ενέργειας» .

Ο πολίτης με βάση την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν απασχολούσε τις διωκτικές Αρχές ούτε ήταν σε λίστα επικίνδυνων ατόμων αλλά παρόλα αυτά κρατήθηκε προληπτικά στο ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις της Αφής Ολυμπιακής Φλόγας.

« Η ανωτέρω προσαγωγή διατάχθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων, συντονισμού εποπτείας και ελέγχου των Μέτρων Τάξης Τροχαίας – Ασφαλείας (ενημερώνοντας τηλεφωνικά την υπηρεσία μας) όπως και η παραμονή του προσαγόμενου στην υπηρεσία μας μέχρι να ολοκληρωθεί η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στα πλαίσια πρόληψης , εκδήλωσης ενδεχόμενης έκνομης ενέργειας στον χώρο τέλεσης των εκδηλώσεων» – αναφέρει το επίσημο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.

« Στα δρώμενα του σταδίου στην διάρκεια της τελετής της αφής λάμβανε μέρος η κόρη μου.  Εκανα στην άκρη ένα σχοινί και ρώτησα τον αστυνομικό που ήταν εκεί γιατί δεν αφήνουν τους πολίτες να πάνε πιο κοντά. Εκείνος αντί άλλης εξήγησης μου πέρασε χειροπέδες . Με πέταξαν σε ένα βαν και με μετέφεραν στο ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας. Χθές πήγα να ζητήσω εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή Ηλείας και άγνωστος σε μένα αστυνομικός με προπηλάκισε χωρίς λόγο» – κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο κ. Τσάμης και πρόσθεσε :

« Η πρωτοφανής προληπτική σύλληψη πολίτη από αστυνομικούς στην Ηλεία στην διάρκεια τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας , καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου καθώς οι ελευθερίες των πολιτών και ο χαρακτηρισμός τους σε «υπόπτους» και «μη υπόπτους» γίνεται πλέον από την αστυνομία…Εκτός και αν η πολιτική μου ταυτότητα ως αριστερού , αποτελεί λόγο φακελώματος και προληπτικής καταστολής» . –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed