Ακούστε τον «βρυχηθμό» του Δία, όπως μας τον στέλνει το διαστημικό σκάφος Juno (ΗΧΗΤΙΚΟ)

6 Ιουλίου 2016 | By

577be1201dc524aa5f8b48e3Πέντε χρόνια μετά την απογείωσή του από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, το διαστημόπλοιο «Ήρα» (Juno) ετοιμάζεται να σμίξει με τον Δία, στην πιο κοντινή επαφή του ανθρώπου με τον «γίγαντα» του ηλιακού μας συστήματος.

Πλησιάζοντας τον Δία, η «Ήρα» έστειλε στη Γη ήχους του ηλεκτρομαγνητικού του πεδίου, οι οποίοι προκαλούν δέος, ενώ στις 6:18 το πρωί της Τρίτης, ώρα Ελλάδας, το σκάφος άρχισε να μπαίνει σε τροχιά γύρω από τον Δία.

Η «Ήρα», αν όλα πάνε καλά, θα μείνει στον Δία 20 μήνες. Θα κάνει 37 περιφορές και αναμένεται να στείλει νέα στοιχεία για τον πλανήτη που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Ήλιος μας ή ένας δεύτερος ήλιος, καθώς έχει την ίδια χημική σύνθεση με το αστέρι του Ηλιακού μας συστήματος. Η τεράστια μάζα του, όπως και τα φυσικά φαινόμενα που δημιουργούνται στο εσωτερικό και στην ατμόσφαιρά του, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πλανήτης αυτός μοιάζει να συμπεριφέρεται σαν ένα αστέρι, που λόγω της μικρής του μάζας -σε σχέση με την απαιτούμενη, που είναι κάπου 70 φορές μεγαλύτερη!- δεν κατάφερε ποτέ να φθάσει στο σημείο που φτάνουν τα κανονικά άστρα στη διάρκεια της ζωής του και τώρα πεθαίνει, όπως προβλέπει η αστρική εξέλιξη.

Έχει, δε, ισχυρότατο μαγνητικό δίπολο, 1.600 φορές ισχυρότερο από εκείνο της Γης, ενώ διαθέτει και αυτός πολικό σέλας, ενώ διαθέτει 63 δορυφόρους διαφόρων μεγεθών σε τροχιά γύρω του, από τους οποίους οι τέσσερις, Γανυμήδης, Καλλιστώ, Ιώ και Ευρώπη, ανακαλύφθηκαν από τον Γαλιλαίο, όταν παρατήρησε για πρώτη φορά τον ουρανό με το τηλεσκόπιό του, το 1610.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018, όταν και θα έχει τελειώσει την αποστολή του, θα διαλυθεί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, για να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μελλοντικής πρόσκρουσής του στον δορυφόρο του Δία, Ευρώπη, που ίσως θα τη μόλυνε με γήινους μικροοργανισμούς, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη Προστασίας των Σωμάτων του Ηλιακού μας Συστήματος.

ΠΗΓΗhttp://www.koutipandoras.gr/

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed