Η επιστροφή του «Νίκου» στο φυσικό του περιβάλλον (φωτο – βιντεο)

23 Αυγούστου 2016 | By

20160822_193718ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ο «Νίκος» μια θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα επέστρεψε χθες μετά από 3,5 χρόνια περίθαλψης , στο φυσικό της περιβάλλον και ταξιδεύει πλέον ελεύθερη στα γαλάζια νερά του Ιονίου !

Η θαλάσσια χελώνα είχε βρεθεί τραυματισμένη στις 30 Μαρτίου του 2013 στη Χίο. Παρελήφθη από τα μέλη του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων» τα οποία περιποιήθηκαν τα τραύματά της και μετά από 3,5 χρόνια παραμονής στο ειδικό κέντρο φιλοξενίας – περίθαλψης , μεταφέρθηκε στην Ηλεία όπου αφέθηκε χθες ελεύθερη μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων παιδιών .

20160822_195659Η απελευθέρωση του «Νίκου» που πήρε τον χαρακτήρα μια «μικρής γιορτής» , έγινε με την συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», υπό την εποπτεία της περιβαλλοντικής ομάδας του περιβαλλοντολόγου Διονύση Μαμάση που όπως είναι γνωστό καταγράφει τα τελευταία δύο χρόνια τα σημεία ωοτοκίας της καρέτα στην ακτογραμμή του Εθνικού Πάρκου .

Η θαλάσσια χελώνα που είχε βάρος 34 κιλά και καμπύλο μήκος καβουκιού 66 εκατοστά, αφέθηκε ελεύθερη στην παραλία Λεχαινών και συγκεκριμένα στην πράσινη κατασκήνωση Green Camp

20160822_194138« Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του φετινού προγράμματος παρακολούθησης της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.» – ανέφερε μεταξύ άλλων στο www.apokalypseis.com η υπεύθυνη του Φ.Δ. Γεωργία Καραμπέρου. –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Ζώα, Κοτύχι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed