Ηλεία: Εννέα χρόνια μετά η φρίκη της φωτιάς παραμένει ζωντανή

24 Αυγούστου 2016 | By

20160824_192311Ένα ανθρώπινο ποτάμι από μαυροφορεμένες γυναίκες συγγενείς και φίλους εκείνων που χάθηκαν στην πύρινη τραγωδία της Ηλείας το 2007, ανηφόρησαν και φέτος στην στροφή του θανάτου της Αρτέμιδας για τα καθιερωμένο δύο μνημόσυνα στον τόπο της φρίκης.

Του Μάκη Νοδάρου – 

ΠΗΓΗ : http://www.koutipandoras.gr/article/hleia-ennea-xronia-meta-h-frikh-ths-fwtias-paramenei-zwntanh

Το ένα στο μικρό εκκλησάκι που έχτισε πάνω στο λόφο ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος που έχασε στις φλόγες τα 4 ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και την μητέρα του, και το άλλο στα μικρά εικονοστάσια, δίπλα στο δρόμο, εκεί που πέθαναν άδικα και με μαρτυρικό τρόπο δεκάδες αθώοι πολίτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Εννέα χρόνια μετά το καταστροφικό και φονικό πέρασμα της φωτιάς οι εικόνες της ανείπωτης φρίκης αναβίωσαν στις σκέψεις των συγγενών και των φίλων σκορπίζοντας την θλίψη .

20160824_194514Η απουσία των πολιτικών προσώπων της Ηλείας από τα δύο μνημόσυνα μεταφράστηκε από τους συγγενείς των νεκρών σαν μια ακόμη απόδειξη της αναλγησίας τους απέναντι στον ανθρώπινο πόνο.

Ο γεμάτος επικίνδυνες λακκούβες και καθιζήσεις δρόμος που οδηγεί στην μαρτυρική Αρτέμιδα, εννέα χρόνια μετά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις, δείχνει επίσης ότι η Πολιτεία ξέχασε γρήγορα τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία που βίωσε άδικα τον θάνατο και τον πόνο από το πέρασμα της φωτιάς.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed