Στη Βουλή και επίσημα οι αποκαλύψεις του Hot Doc για την οικονομική κακοδιαχείριση στην Κεφαλονιά !

7 Σεπτεμβρίου 2016 | By

βΣτην Βουλή έφτασε και επίσημα το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC που αφορούσε τις σοβαρές καταγγελίες για κακοδιαχείριση στον δήμο Κεφαλονιάς επί δημαρχία του νεοδημοκράτη δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ :  http://apokalypseis.com/?p=7444

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος βουλευτής Β Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατέθεσε προχθές επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να δώσει πληροφορίες για την συγκεκριμένη καταγγελία η οποία έφτασε μέχρι και το γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Παπαχριστόπουλος :

» Σοβαρά στοιχεία που αφορούν σε καταγγελλόμενα φαινόμενα κακοδιαχείρισης στον δήμο Κεφαλονιάς έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.
Μέσα από την 62σέλιδη επιστολή πολιτών της Κεφαλονιάς, που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό  από τις 2 Φεβρουαρίου 2015, αλλά και στους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, προκύπτει ένα πρωτοφανές σκηνικό αυθαιρεσίας που έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου να καταλήγουν με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες πολύ συχνά σε «ημετέρους», με αποφάσεις της δημοτικής αρχής.
Η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Κεφαλονιάς από την παρούσα δημοτική αρχή, από το 2011 μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι πολίτες του νησιού, ένα ομιχλώδες τοπίο το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί το τι επακριβώς συμβαίνει.

Συνοπτικά οι καταγγελίες αφορούν:

• αδιαφάνεια και μη δημοσίευση πράξεων στη Διαύγεια,
• ασυδοσία και προκλητική άρνηση ελέγχου,
• απευθείας αναθέσεις και καθεστώς προμηθειών,
• οι σεισμοί του Ιανουαρίου 2014, το άλλοθι για όργιο αυθαιρεσιών,
• δημοτικοί σύμβουλοι, προνομιακοί προμηθευτές του Δήμου,
• παράνομοι διορισμοί,
• λειτουργία παράλληλων «ιδιωτικών» επιχειρήσεων στο Δήμο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Σε τι ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών της Κεφαλονιάς;»

Οπως ανέφερε στο www.apokalypseis.com  ο συντονιστής της ΝΕ των ΑΝ.ΕΛ στην Κεφαλονιά Γεράσιμος Πετράτος , εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η σχετική απάντηση του αρμοδίου υπουργείου στο θέμα .

«Εχω έγκυρες πληροφορίες ότι στα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει απάντηση στην ερώτηση του κ. Παπαχριστόπουλου για το θέμα που έχει προβληματίσει την τοπική κοινωνία .» – ανέφερε ο κ. Πετράτος.-  

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed