ΗΛΕΙΑ : Οταν τα φασιστοειδή παραπληροφορούν

25 Οκτωβρίου 2016 | By

2a9e191c9aed4fd9714214ab6f2bc26d_l1431932178ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τα «γνωστά – άγνωστα» φασιστοειδή  της Ηλείας ξαναχτύπησαν !

Αυτή την φορά με μια οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης κατά των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στο LM της Μυρσίνης .  

Χρησιμοποιώντας  ντόπιους «παπαγάλους – δημοσιογράφους» , επαγγελματίες σε ρεπορτάζ της « κλειδαρότρυπας» , επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε βάρος της μικρής κοινωνίας  των προσφύγων , με αφορμή τα μεμονωμένα περιστατικά βίας μετά τον άδικο πνιγμό του 18μηνου προσφυγόπουλου στην εγκαταλειμμένη πισίνα της μονάδας.

Περιστατικά που καταδίκασαν πρώτα οι ίδιοι οι πρόσφυγες , ο Σύρος δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ αλλά και ο υπεύθυνος – εθελοντής του χώρου φιλοξενίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Περιστατικά που προέρχονταν από μια πολύ μικρή ομάδα  το πολύ πέντε ατόμων  , ως αυθόρμητη αντίδραση ( σ.σ : από όλους καταδικαστέα) στην εικόνα ενός αγγελουδιού που ξεψυχούσε δίπλα τους.  Περιστατικά που όλα είχαν να κάνουν με την αγωνία τους , να βρουν μεταφορικό μέσο άμεσα ώστε το παιδάκι να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της  Ηλείας με την ελπίδα να σωθεί . 

Με αφορμή τα ανωτέρω , ακολούθησε ένα πρωτοφανές παραλήρημα μίσους , ρατσισμού , ξενοφοβίας και παραπληροφόρησης με εμετικούς χαρακτηρισμούς και ψεύτικες ειδήσεις όπως π.χ. ότι «βράζει το κέντρο φιλοξενίας» , «βγήκαν μαχαίρια» , «ξυλοκοπήθηκαν άγρια εθελοντές» , «απαγόρευση εισόδου στο κέντρο φιλοξενίας από τους μετανάστες» κλπ.

Για αυτή την «ψεύτικη» εικόνα της αθλιότητας ,  ηθικοί αυτουργοί  είναι όλοι εκείνοι που πριν αλλά και κατά την διάρκεια του ερχομού των Σύρων προσφύγων στην Μυρσίνη , επιχείρησαν να διχάσουν την τοπική κοινωνία με τραμπουκισμούς δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας τους , με απειλές , ύβρεις  αλλά και με άθλιες παρεμβάσεις μίσους στα δημοτικά συμβούλια του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κατά εκείνων που υπερασπίζονταν τον ερχομό των Σύρων προσφύγων .

Η μικρή κοινωνία όμως τους ξέρει και τους έχει απομονώσει από καιρό. Οι σκεπτόμενοι δημοκρατικά και ελεύθερα πολίτες , όσο και αν το επιδιώκουν ορισμένοι , δεν θα αφήσουν ποτέ να ξυπνήσει το αβγό του φιδιού στην Ηλεία .-  

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed