Οι αποκαλυπτικές αναφορές του μελετητή για τις κακοτεχνίες στην επισκευή εκκλησίας στον Πύργο Ηλείας που κόστισαν 3.900.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ !

24 Οκτωβρίου 2016 | By

1ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Το www.apokalypseis.com φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τις αγωνιώδεις επιστολές – αναφορές προς το Υπουργείο Πολιτισμού , του Πολιτικού Μηχανικού Τσαλαματά Νικόλαου τεχνικού συμβούλου και μελετητή της επισκευής της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Ηλείας η οποία επιχορηγήθηκε με 3.900.000 από το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας του ΕΣΠΑ με τις ευλογίες του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το www.apokalypseis.com o ανάδοχος , δηλαδή η εταιρεία ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ , φέρεται να επισκευάζει τον ναό που έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο με τρόπο που δεν ταυτίζεται με την ειδική και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Ειδική Μελέτη με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλεια του έργου . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ http://apokalypseis.com/?p=7686

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι κάποιοι παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού επιχειρούν με την στάση τους να παρακάμψουν τις ανησυχίες και τις ενστάσεις του τεχνικού συμβούλου – μελετητή του έργου χωρίς μάλιστα να τον ενημερώνουν για την τύχη του όπως προβλέπει ο νόμος .

Αινιγματική στο θέμα είναι και η στάση της μητρόπολης Ηλείας η οποία μέχρι σήμερα και παρότι έχει ενημερωθεί εγγράφως δεν πιέζει ώστε ο ανάδοχος να εκτελέσει τις σωστές εργασίες που προβλέπει η ειδική μελέτη .

Με αναφορά του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ο μελετητής του έργου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η κατασκευή όλων των Ξύλινων Ζευκτών στο κεντρικό κλίτος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Ηλείας ευρίσκεται σε πλήρη απόκλιση από την εγκεκριμένη στατική μελέτη .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%80%cf%80%ce%bf-30-6-2015-1-1

Επίσης σε άλλη αναφορά του ο μελετητής τεχνικός σύμβουλος αναφέρεται στην μερική Επικινδυνότητα του Διατηρητέου Μνημείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Ηλείας λόγω παύσης των εργασιών αποκατάστασης του .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%85%cf%80%cf%80%ce%bf-1-07-07-2015-1

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed