Σοβαρές οι ευθύνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας για το θανατηφόρο τροχαίο με τους τρεις νεκρούς

20 Ιανουαρίου 2017 | By

Οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούσαν πάνω από 48 ώρες και δεν έστειλαν τροχονόμο. Καταγγελίες συνδικαλιστών για διαλυμένη από το 2013 υπηρεσία της Τροχαίας.   

Του Μάκη Νοδάρου

Σοβαρές είναι οι ευθύνες που προκύπτουν σε βάρος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας , σχετικά με τον τραγικό θάνατο χθες σε τροχαίο ατύχημα των τριών συνανθρώπων μας , ενός Έλληνα αγρότη και δύο αλλοδαπών εργατών στα φανάρια της διασταύρωσης της ΝΕΟ Πύργου – Πάτρας με το αεροδρόμιο της 117 ΠΜ Ανδραβίδας .

Σβηστά τα φανάρια

Οι τρείς πολίτες έχασαν την ζωή τους σε μια διασταύρωση όπου έχουν συμβεί κατά το παρελθόν πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα , οι φωτεινοί σηματοδότες της οποίας είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 48 ώρες πριν συμβεί το μοιραίο .

Πάνω από 600 οπλίτες , υπαξιωματικοί , αξιωματικοί και πιλότοι της 117 ΠΜ Ανδραβίδας το συγκεκριμένο διήμερο έπαιζαν κυριολεκτικά την ζωή τους κορώνα – γράμματα προκειμένου να πάνε στην δουλειά τους περνώντας από την συγκεκριμένη διασταύρωση με τα κλειστά φανάρια.

Μέχρι που προχθές συνέβη το μοιραίο με θύματα ανυποψίαστους πολίτες που άφησαν πίσω τους οικογένειες με ανήλικα παιδιά . ΄

Δεν έστειλαν ούτε έναν τροχονόμο  

Παρότι το συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς , και παρότι οι φωτεινοί σηματοδότες ήσαν κλειστοί λόγο βλάβης , η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δεν φρόντισε ώστε να τοποθετήσει εκεί έστω για κάποιες ώρες έναν τροχονόμο η ένα περιπολικό προκειμένου να ειδοποιήσει τους διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο.

Διαλυμένο το Τμήμα Τροχαίας με «ιδιόμορφη» διαταγή του 2013 !

Όπως αποκάλυψε στο www.apokalypseis.com το μέλος στο ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζόντος , από το 2013 ! με μια «ιδιόμορφη» – όπως την χαρακτήρισε ο κ. Ζόντος – απόφαση του τότε Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας , καταργήθηκε ουσιαστικά το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας που εποπτεύει και το σημείο όπου σημειώθηκε το χθεσινό δυστύχημα .

« Οι τροχονόμοι ενσωματώθηκαν στα κλιμάκια των μικτών περιπολιών ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη σε μικρότερο βαθμό και στην Τροχαία Πύργου. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η Τροχαία που όλοι ξέραμε ότι περιπολεί και εποπτεύει τον δρόμο. Δυστυχώς παρά τις διαμαρτυρίες μας κανείς δεν μας άκουσε ενώ εκείνη η ιδιόμορφη διαταγή του τότε αστυνομικού διευθυντή ισχύει ακόμη» – ανέφερε ο κ. Ζόντος .

Μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα

« Η Τροχαία είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή την βλάβη στους συγκεκριμένους φωτεινούς σηματοδότες . Το γιατί όμως δεν εστάλη εκεί περιπολικό η τροχονόμος δεν το γνωρίζω . Ισως ήταν απασχολημένοι σε άλλα περιστατικά» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο Χαράλαμπος Σφέτσος εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ στην Δυτική Ελλάδα και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια στατιστικά έχουν μειωθεί τα θανατηφόρα ατυχήματα στην περιοχή .

Η …πλακέτα και ο άφαντος υπεύθυνος !

Ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Λύτρας ανέφερε ότι η αποκατάσταση βλαβών στους φωτεινούς σηματοδότες είναι έργο εργολάβου . Σημείωσε ότι πολλές φορές στα παλιά φανάρια όταν παθαίνει βλάβη η πλακέτα, αυτή είναι δύσκολο να αντικατασταθεί η να επισκευαστεί και μας παρέπεμψε στον αρμόδιο …το τηλέφωνο του οποίου δεν απαντούσε παρά τις κλήσεις και το μήνυμα που του εστάλη στον τηλεφωνητή .-

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed