Χαμόγελο του Παιδιού : Κοινωνική προσφορά παρά τον «πόλεμο» της Εκκλησίας και την αδιαφορία της Πολιτείας (ηχητικό)

26 Φεβρουαρίου 2017 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία και με ανεξήγητο «πόλεμο» εκ μέρους της Εκκλησίας λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το Χαμόγελο του Παιδιού προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο και φιλοξενία στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Τριακόσια σχεδόν ανήλικα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους η προέρχονται από «προβληματικές οικογένειες» φιλοξενούνται τα τελευταία χρόνια στα «σπίτια αγάπης» ενώ ακόμη 80-90 παιδιά που έχουν πλέον ενηλικιωθεί παρακολουθούνται κοινωνικά και στηρίζονται υλικά και ηθικά .

« Όταν βλέπουμε εγκαταλελειμμένα παιδάκια , όπως αυτά τα τέσσερα που βρέθηκαν στην Πάτρα πρόσφατα, όλοι μας ταρακουνιόμαστε ψυχικά . Ολοι μας νιώθουμε την φρίκη της εγκατάλειψης και της μοναξιάς μιάς παιδικής ψυχής . Όταν όμως σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας τα παιδιά αυτά παραμένουν μόνα τους …Το λέω με πίκρα γιατί αυτό συμβαίνει πραγματικά. Ομως το Χαμόγελο του Παιδιού είναι κοντά τους σήμερα και θα παραμείνει και αύριο και όσο χρειαστεί να τα φροντίζει» – λέει στο www.apokalypseis.com και  στην εκπομπή «Αποκαλύψεις» του Ionion Fm ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος και προσθέτει :

« Δυστυχώς διαχρονικά η Πολιτεία θέλει να έχει πελατειακές σχέσεις . Και αν κάποιος δεν είναι μέσα σε αυτή την διαδικασία δεν έχει καμιά απολύτως βοήθεια. Κάτι τέτοιο δυστυχώς συμβαίνει και με μας . Δεν λαμβάνουμε καμιά βοήθεια σε αντίθεση με πολλές «αμαρτωλές» ΜΚΟ που ροκανίζουν διάφορα χρηματικά κονδύλια .»

Για τις σχέσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και της Εκκλησίας ο κ. Γιαννόπουλος είναι ξεκάθαρος:

« Υπάρχουν μητροπολίτες όπως αυτός του Γυθείου και αρκετοί άλλοι που μας βοηθούν με πράξεις αγάπης στο έργο μας. Όμως υπάρχει κι ένα κομμάτι της εκκλησίας που συμπεριφέρεται παραδόξως εχθρικά . Υπάρχουν ιερείς που απαγορεύουν να ακουστεί μέσα στην εκκλησία η προσφορά για το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ ορισμένοι φτάνουν σε σημείο να απαγορεύουν μέχρι και το «Κουτί Προσφοράς» .Όμως παρ όλα αυτά εμείς προσπαθούμε για το έργο μας με την αγάπη των ιδιωτών που παρά την οικονομική κρίση μας στηρίζουν ηθικά και υλικά.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ :  

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Panos λέει:

    Το παπαδαριό και η θρησκεία ήταν και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε Έθνους. Και τα δύο λειτουργούν με συμφέροντα. Και τα δύο είναι δυστυχώς καλά ριζωμένα σε προβληματικές, αμόρφωτες και άβουλες κοινωνίες. Γιατί η θρησκεία πουλούσε και πουλάει τα μάλα.

  2. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Για όσους πιστεύουν ότι πολιτική και επίσης εκκλησία δεν είναι επιχείρηση με αποκλειστικά προσωπικό όφελος χωρίς κανένα οίκτο. Για ορισμένους (άπιστους) και όχι για όλους φυσικά.
    Μπράβο στον κ. Γιαννόπουλο για το υπέροχο έργο που κάνει!!!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed