Ηλεία : Δέκα χρόνια μετρά μετά τις φονικές πυρκαγιές , επικαλούνται τις «ασύμμετρες απειλές» για να ξεπλύνουν τις καταδίκες των υπευθύνων .

27 Φεβρουαρίου 2017 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Να «ξεπλύνει» τις οριστικές και αμετάκλητες καταδίκες των επώνυμων αυτοδιοικητικών παραγόντων της Ηλείας , λόγω των εγκληματικών τους ευθυνών στις φονικές πυρκαγιές του 2007, ανάμεσά τους και ο πρώην χωροφύλακας έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, επιχειρεί με άκομψο τρόπο σήμερα ο Χρήστος Πλευριάς ένας εκ των αρχισυντακτών της εφημερίδας «Πατρίς» του Πύργου Ηλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: http://www.patrisnews.com/asymmetres-pyrkagies-tou-2007/

Ο δημοσιογράφος που σημειωτέο ουδέποτε με την αρθρογραφία του τάχθηκε στο πλευρό των χαροκαμένων οικογενειών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στις φωτιές του 2007 , επικαλούμενος το βιβλίο δύο συνδικαλιστών της Ενωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος , επιχειρεί να «θολώσει» τα νερά υιοθετώντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς τους που παρουσίασαν πρόσφατα σε εκδήλωση-φιέστα , με καλεσμένους πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕhttp://www.dimokratianews.gr/content/72256/nees-apokalypseis-gia-tis-pyrkagies-toy-2007-paroysia-karamanli

Ο κ.Πλευριάς επιχειρεί να συνδέσει τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 με «ασύμμετρες απειλές» κάνοντας αναφορά στην εγκληματική δράση αγνώστων , μιλώντας ακόμη και για εμπρηστικούς μηχανισμούς που δήθεν βρέθηκαν στους χώρους των πυρκαγιών .

Άποψη που επιχείρησαν να περάσουν ανεπιτυχώς στην διάρκεια των δικαστηρίων διάφορα περίεργα κέντρα με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα , ακόμη και σε Αθηναϊκές εφημερίδες , με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους δικαστές και να πέσουν στα μαλακά η ακόμη και να αθωωθούν οι αμετάκλητα καταδικασθέντες.

Το περιοδικό HOT DOC τον Αύγουστο του 2012 με αναλυτικό ρεπορτάζ του (http://apokalypseis.com/?p=121) είχε αναφερθεί λεπτομερώς στις ευθύνες και στις παραλείψεις εκείνων που ευθύνονταν για την τραγωδία της Ηλείας , στον περίεργο ρόλο που διαδραμάτισαν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος ακόμα και δικαστικοί που έδιναν εντολές την ώρα που καιγόταν ο Κρόνιος Λόφος να σβήσουν τα Καναντέρ φωτιά στα ξερόχορτα ιδιοκτησίας επιχειρηματία !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: http://apokalypseis.com/?p=6536
Κι ΕΔΩ: http://apokalypseis.com/?p=1805

Όμως τότε ο δημοσιογράφος της «Πατρίς»  παραδόξως δεν προβληματίστηκε από τα συγκλονιστικά στοιχεία που παρουσίασε η δημοσιογραφική έρευνα αλλά έκανε «γαργάρα» τις αποκαλύψεις του περιοδικού.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Πλευριάς, ότι η αρθρογραφία του τύπου «θολώνω τα νερά» για τους επώνυμους της Ηλείας που καταδικάστηκαν για τις πυρκαγιές του 2007 , προσβάλει βάναυσα την μνήμη εκείνων που μαρτύρησαν άδικα μέσα στις φλόγες .

Συγχρόνως  προκαλεί αλγεινή εντύπωση για εκείνους που επιχειρούν στο όνομα των πολιτικών σκοπιμοτήτων , δέκα χρόνια μετά την τραγωδία να παίξουν  άθλια κομματικά παιχνίδια πάνω από τα μνήματα των καμένων πολιτών της Ηλείας. –

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Ζαχάρω, Καταστροφές, Κομπίνες, Πυρόπληκτοι, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed