Πέντε χρόνια φυλάκισης στον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας και σε δύο ακόμη άτομα για κομπίνα με πεθαμένους αγρότες !

7 Απριλίου 2017 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Φυλάκιση πέντε ετών επέβαλλε  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας στον πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ , Γεράσιμο Καλλιμώρο , τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του δ.δ. Κορυφής Πύργου Ηλείας Γρηγόριο Κανελλόπουλο και στον Θωμά Ντεϊμεντέ , πρώην αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας .

Την είδηση της καταδίκης των επώνυμων παραγόντων της Ηλείας κράτησαν ως «επτασφράγιστο μυστικό» τα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας παραβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναλυτικά : Το δικαστήριο μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον νυν πρόεδρο της κοινότητας Κορυφής Πύργου Ηλείας Γρηγόριο Κανελλόπουλο για ψευδείς βεβαιώσεις γνησίου υπογραφής κατά συρροή.
Πέντε χρόνια φυλάκισης επέβαλε επίσης στον πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ , Γεράσιμο Καλλιμώρο και στον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΑΣ Θωμά Ντεϊμεντέ για χρήση πλαστών εγγράφων κατά συρροή .

Ο δικηγόρος Δημήτρης Κονδύλης που εκπροσωπούσε την «Κοινοπραξία Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας» η οποία κατήγγειλε και αποκάλυψε την κομπίνα , όπως είπε στο www.apokalypseis.com , κατέθεσε αίτηση άσκησης έφεσης στον Eισαγγελέα Εφετών Πατρών για το σκέλος των κατηγοριών , κυρίως της πλαστογραφίας , για τις οποίες απαλλάχθηκαν οι καταδικασθέντες.

Είχαν αναστήσει πεθαμένους αγρότες !

Η υπόθεση που είχε αποκαλύψει το περιοδικό HOT DOC τον Δεκέβρη του 2015, έχει να κάνει με τον διαγωνισμό δακοκτονίας προυπολογισμού 1.304.392 ευρώ που προκήρυξε τον Μάιο 2005 (!) η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και στον οποίον συμμετείχαν η ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας ( σημερινή Ενωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ ) και η «Κοινοπραξία Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας».

Με βάση το κατηγορητήριο που παραπέμφθηκαν οι καταδικασθέντες , αυτοί χρησιμοποίησαν υπεύθυνες δηλώσεις αγροτών που περιείχαν ψευδείς βεβαιώσεις και πλαστογραφημένες υπογραφές και τις υπέβαλαν στην επιτροπή παραλαβής και αποσφράγισης προσφορών της τότε ΝΕ Ηλείας , με σκοπό να παραπλανήσουν με την χρήση τους την αναθέτουσα το έργο δακοκτονίας ,ώστε να εκτελέσει το έργο η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας , με συνέπεια τον αποκλεισμό της «Κοινοπραξίας Εργολάβων Δακοκτονίας Ηλείας» . Με αποτέλεσμα να βλάψουν αυτή με 1.304.392 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο εργολαβικό αντάλλαγμα από την ενέργεια της εργολαβίας.  Στο κατηγορητήριο αναφέρονται λεπτομερώς οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων προκειμένου η ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας να «πάρει τη δουλειά» του 1.304.392 ευρώ εκδίδοντας ψευδείς βεβαιώσεις μέχρι και πεθαμένων αγροτών της Ηλείας !

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Πυρόπληκτοι, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed