Η κατάντια της δημοσιογραφίας στην Δυτική Ελλάδα

6 Μαΐου 2017 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σε μια πρωτοφανή αθλιότητα προέβησαν πριν από μερικές ώρες ορισμένοι «δημοσιογράφοι» ιδιοκτήτες ενημερωτικών ιστοσελίδων και εκδότες της Ηλείας και της Αχαίας . Στο όνομα της δημοσιογραφικής επιτυχίας και της δήθεν ενημέρωσης , δημοσιοποίησαν χωρίς καμία ηθική αναστολή τον τόπο καταγωγής της άτυχης κοπέλας που βιάσθηκε προ ημερών και βασανίστηκε άγρια από το ανθρωπόμορφο κτήνος στην Δάφνη Αττικής.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την δημοσιογραφική αλητεία , έχει και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας καθώς όλα δείχνουν ότι από εκεί έγινε η διαρροή της καταγωγής της άτυχης φοιτήτριας, προς τα «φιλικά» ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους – φωτογράφους – υπηρέτες .

Ο δημόσιος προσδιορισμός της καταγωγής του 20χρονου κοριτσιού που βιάστηκε και βασανίστηκε επανειλημμένα στα χέρια ενός ανθρωπόμορφου κτήνους , δεν αποτελεί δημοσιογραφική αποκάλυψη η επιτυχία. Αλλά δημοσιογραφική αλητεία και πρωτοφανή αθλιότητα η οποία εκθέτει στο σύνολό της όλους εμάς τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τις Ενώσεις όπου ανήκουμε .

Εκείνοι που στο όνομα της αναγνωσιμότητας και της κουτσομπολίστικης κατανάλωσης , ισοπέδωσαν το δράμα που βιώνει η οικογένεια του θύματος και την προσπάθειά του για την αποκατάσταση της ψυχικής του υγείας , δεν μπορεί σήμερα να χαρακτηρίζονται ως δημοσιογράφοι .

Είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα και τα ίδια ΜΜΕ που συντονισμένα και οργανωμένα , υπηρετώντας την διαπλοκή σε όλες της τις διαστάσεις , «θάβουν» κατά καιρούς ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές έρευνες που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες , με σκοπό να καλύψουν τις περισσότερες φορές , τους έμμεσους η άμεσους , μέσω των ακριβοπληρωμένων διαφημίσεων, υπόδικους χρηματοδότες τους .

Ολοι αυτοί είναι μέρος από την γενικότερη μπόχα και την σαπίλα που αναδύεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα της Δυτικής Ελλάδα . Οπου κάποιοι «αγύρτες» , στο όνομα , των καλών δημοσίων σχέσεων , του κέρδους και της αναγνωσιμότητας , έχουν μετατρέψει την δημοσιογραφία και τα έντυπα στα οποία εργάζονται η κατέχουν ( εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ) σε υπηρέτες της διαπλοκής και της διαφθοράς .-

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed