Νεκρό δελφίνι στην ακτή του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλλιάς ( βίντεο – φωτο)

7 Μαΐου 2017 | By

Του Μάκη Νοδάρου

Ένα νεκρό δελφίνι μήκους δύο περίπου μέτρων εντοπίστηκε σήμερα από λουόμενους στην θαλάσσια περιοχή «Κραγκαρέϊκα» Λεχαινών , στην ακτή όπου βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις Green Camp στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας .

Το νεκρό δελφίνι εκβράστηκε σε σημείο του Κυλλήνιου Κόλπου και σε μια περιοχή που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλλιάς η οποία προστατεύεται και από την διεθνή σύμβαση Ramsar.

Στο κάτω μέρος της κοιλιάς του, φέρει μια μικρή τομή και εικάζεται ότι μπορεί κάποιοι ασυνείδητοι ψαράδες να το χτύπησαν με καμάκι όταν διαπίστωσαν ότι αυτό βρισκόταν δίπλα στα παραγάδια η στα δίχτυα τους .

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ψαράδων της περιοχής , τους τελευταίους μήνες μικρές ομάδες δελφινιών ακολουθώντας προφανώς κοπάδια από μικρά ψάρια που αποτελούν την τροφή τους, έχουν κάνει την εμφάνισή του αρκετά κοντά στην ακτή ακολουθώντας τα αλιευτικά και παίζοντας δίπλα τους .

Το www.apokalyspeis.com ως εθελοντής συνεργάτης του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» http://www.pelagosinstitute.gr/ επισκέφθηκε το σημείο όπου εκβράστηκε το νεκρό δελφίνι , συνέλεξε διάφορα στοιχεία και τα απέστειλε προς επεξεργασία και αξιολόγηση στους ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου και το είδος του θαλάσσιου θηλαστικού . –

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ζώα, Καταστροφές, Κοτύχι, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed