ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΖΑΧΑΡΩΣ κ. Γρηγόρη Κλημαντίρη ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

29 Δεκεμβρίου 2018 | By

Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου έγινε δεκτή η από 22-11-2018  προσφυγή του Γρηγορίου Κλημαντίρη εναντίον της υπ’αριθμ. 269/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως  και ακυρώθηκε η ανωτέρω απόφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ – klimantiris

Η ανωτέρω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως  δυνάμει της οποίας αντικαταστάθηκα ως Δημοτικός Σύμβουλος από τη θέση του Προέδρου  του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ» κρίθηκε ότι   είναι εσφαλμένη, παράνομη και αντιβαίνει στη διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010. Με την ανωτέρω απόφαση, μου δίνεται το δικαίωμα να συνεχίσω να έχω την ιδιότητα του Προέδρου στο ανωτέρω Νομικό Πρόσωπο.

Αισθάνομαι πλήρως δικαιωμένος και θα  συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου νόμιμα όπως άλλωστε τα ασκούσα πάντα  με την ιδιότητα του προέδρου του Νομικού Προσώπου προς όφελος τόσο  της επιχείρησης όσο και των πολιτών του Δήμου Ζαχάρως που μου έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπήσω στο Δήμο .  

Η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη ξεκίνησε έναν πόλεμο σε βάρος μου χωρίς λόγο και αιτία, με ευτελή και ψευδή επιχειρήματα, συκοφαντικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό αρχικά ο Δήμαρχος του Δήμου Ζαχάρως με διάγραψε παράνομα από τη δημοτική παράταξη στην οποία είχα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Ο αποκλειστικός σκοπός της δημοτικής παράταξης ήταν να με αντικαταστήσει από τη θέση του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ» . Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος έφερε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αντικατάστασής μου.

Θέλω να τονίσω την σοβαρή και υπεύθυνη στάση που κράτησε η αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως  (ΝΕ.Δ.Α).

 Τελικά όμως δικαιώθηκα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποφάσισε να γίνει δεκτή η προσφυγή μου και να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως διότι η απόφαση αυτή παραβίαζε τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010. Σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής όπου εκλέχθηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Συνεπώς η ανωτέρω διάταξη καθορίζει τις έννομες συνέπειες που επέρχονται στο μέλος του δημοτικού συμβουλίου που διαγράφηκε από την παράταξη και σύμφωνα με τις οποίες δεν δύναται να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχθηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία διαγράφηκε καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του, δίχως στις ανωτέρω συνέπειες να περιλαμβάνεται η απώλεια του αξιώματος του μέλους Διοικητικού Συμβουλίου σε νομικά πρόσωπα του Δήμου στα οποία έχει ορισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Τελικά όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με δικαίωσε ερμηνεύοντας ορθώς τη διάταξη του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010 και έκρινε ότι η υπ’αριθμ. 269/2018 οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως  ήταν παράνομη και εσφαλμένη.

Θέλω να ευχαριστώ τον έγκριτο νομικό μου σύμβουλο ο οποίος με βοήθησε με τις νομικές του γνώσεις να συνταχθεί  και να κατατεθεί η προσφυγή μου εναντίον της παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως η οποία ακυρώθηκε τελικά με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

 Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2019 για κάθε δημότη, εύχομαι ακόμη το 2019 να είναι χρόνος ελπίδας, αποκατάστασης της ομαλότητας και της αξιοπρέπειας για τα δημοτικά μας πράγματα.

 

                                                Ζαχάρω 28/12/2018

                                           Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ζαχάρως

 

                                                      Γρηγόρης Κλημαντίρης

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Ζαχάρω, Κομπίνες, Πολιτική, Ράδιο "αποκαλύψεις", Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed