Ο «ΑΓΓΕΛΟΣ» ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ !

27 Φεβρουαρίου 2013 | By

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ο μαύρος καπνός και η απαίσια μυρωδιά της καμένης σάρκας που σκέπασε τον καλά κρυμμένο μέσα στα χορτάρια , καταυλισμό της ντροπής , των φτωχών και των κατατρεγμένων που βρίσκεται  στις παρυφές της πόλης του Πύργου , «ξύπνησαν» χθες την πολιτισμένη κοινωνία και τους κοινωνικά «ευαίσθητους» τοπικούς παράγοντες της πρωτεύουσας της Ηλείας.

Ηταν όμως αργά καθώς ο Άγγελος πέταξε για πάντα στον ουρανό λυτρωμένος από την απαξίωση και την αδιαφορία , μιας ανάλγητης πολιτείας και μια υποκριτικής κοινωνίας απέναντι στον πόνο και στα βάσανα των εγκαταλελειμμένων συνανθρώπων μας .

Ο Αγγελος  Αγγελακόπουλος 52 ετών ήταν μια γνώριμη φιγούρα της πόλης του Πύργου. Αγαπητός σε όλους ,ένας άνθρωπος μοναχικός  με σοβαρά προβλήματα υγείας που έμενε από το 1993 , μαζί με άλλους φτωχούς και κατατρεγμένους , στον καταυλισμό των λυομένων «Ερμής» στα Χανάκια του Πύργου Ηλείας.

Οι τοπικοί παραγοντίσκοι δεν φρόντισαν ποτέ να του παρέχουν μια μικρή βοήθεια προκειμένου να έχει στο κρύο μεταλλικό του λυόμενο  όπου ζούσε , ηλεκτρικό ρεύμα και μια μικρή θερμάστα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Ετσι όταν έφτασε η ημέρα της πληρωμής του κοινωνικού επιδόματος που έπαιρνε , ο Αγγελος ένοιωσε ότι άλλαξε η ζωή του  .

Πέρασε από τα στέκια των φίλων του , τους κέρασε όλους ένα ποτήρι κρασί και αφού πλήρωσε τα «βερεσέδια» που είχε αφήσει,  ψώνισε μερικά τρόφιμα και μια μικρή λάμπα πετρελαίου και επέστρεψε στο φτωχικό του.

Εκεί μέσα , τον βρήκαν νεκρό οι πυροσβέστες όταν το λυόμενο του τυλίχθηκε χθες την νύχτα στις φλόγες σκορπίζοντας τον τρόμο και τον πανικό στους περίοικους .

Λίγο αργότερα οι τοπικοί παράγοντες εξέφρασαν υποκριτικά την θλίψη τους για τον φρικτό θάνατο του φτωχού τους συμπολίτη που ζούσε το 2013 δίπλα τους,  χωρίς ρεύμα …

 

 

Tags:

Category: Αμακιγιάριστα, Αποκαλύψεις

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed