49 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ , ΑΛΛΑ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ …ΑΡΓΙΑ

1 Μαρτίου 2013 | By

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

m.nodaros@elefhterotypia.net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=01/03/2013&id=347227

Στο «κόκκινο» βρίσκονται από χθες οι σχέσεις του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδα και Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί της αργίας που πρέπει να τεθεί ο κ. Καφύρας λόγω της καταδίκης του σε 49 χρόνια φυλάκισης(!) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου, κριθείς ένοχος για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία.

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο κ. Αγγελάκας, για την τύχη του κ. Καφύρα θα αποφασίσει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις καταδίκης αιρετού αντιπεριφερειάρχη.

«Αναμένουμε την καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου. Είμαστε υποχρεωμένοι όταν παραλάβουμε την δικαστική απόφαση, και επειδή πρόκειται για αντιπεριφερειάρχη, να τη διαβιβάσουμε στο υπουργείο Εσωτερικών και θα κάνουμε αυτά που προβλέπει ο νόμος. Ο συγκεκριμένος νόμος, με βάση την ενημέρωση που έχω από τους νομικούς μου συνεργάτες, είναι ότι ο κ. Καφύρας θα τεθεί σε αργία», ανέφερε ο κ. Αγγελάκας.

Οργισμένος ο κ. Καφύρας από τις δηλώσεις του κ. Αγγελάκα, εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο διορισμένος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, κ. Μανώλης Αγγελάκας, ή πρέπει να μάθει να διαβάζει τους νόμους ή να προσλάβει σοβαρούς νομικούς συμβούλους ή να μην κάνει δηλώσεις για σοβαρά θέματα που θίγουν εκλεγμένους από το λαό εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το άρθρο 236 του ν. 3852/2010, το άρθρο 7 του ν. 4071/12, καθώς και η εγκύκλιος 21186/28-5-12 του υπουργείου Εσωτερικών είναι απολύτως σαφή για όποιον γνωρίζει, στοιχειώδη έστω, νομικά.

»Τα συμπεράσματα μπορεί να είναι δύο: ή με τη συνεργασία μέσων ενημέρωσης προσπαθεί να κάνει πολιτική σπέκουλα σε ένα θέμα, όπως οι φωτιές στην Ηλεία, που έχει πληγώσει το νομό μας και τους πολίτες μας, ή άθελά του και εν αγνοία του χρησιμοποιείται σε μικρο-τοπικά παιχνίδια.

»Εν πάση περιπτώσει και θέμα αργίας μου δεν υπάρχει από το νόμο, αλλά και όλοι οι πολίτες, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, γνωρίζουν τους πολιτικούς υπευθύνους, τους ηθικούς αυτουργούς και τους διαχειριστές της καταστροφής, από τις πυρκαγιές του 2007.

»Ας μην προσπαθούν να ανάψουν νέες, πολιτικές αυτήν τη φορά, φωτιές πάνω στις στάχτες των προηγουμένων».

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Ελευθεροτυπία, Πυρόπληκτοι, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed