ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

28 Μαρτίου 2013 | By

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τον άνδρα που σύμφωνα με τρεις αυτόπτες μάρτυρες πέταξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σπιτιού της κόρης του ένα σκυλάκι χθες το μεσημέρι. Ο εισαγγελέας δέχτηκε τη δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης ότι το σκυλί του έπεσε (!) και δεν το έριξε μην ακούγοντας τις μαρτυρίες εκείνων που είδαν να το ρίχνει.

Ο εισαγγελέας, που αγνοεί προφανώς τη νομοθεσία και τις διατάξεις του νόμου 4039/2012 είπε στο ακροατήριο, ότι «τα σκυλιά είναι για τα μπαλκόνια και όχι  για τα σαλόνια». Αγνόησε βέβαια και τα όσα είχαν προηγηθεί και τα παράπονα που είχαν κάνει οι γείτονες στη φοιτήτρια για την έλλειψη φροντίδας προς το ζώο.

Η ασχετοσύνη του εισαγγελέα είναι εξόφθαλμη, αφού η νομοθεσία απαγορεύει τη μόνιμη διαμονή των κατοικίδιων ζώων σε μπαλκόνια και ταράτσες, αφού αυτό δεν συνάδει με την κανόνες ευζωίας και συνιστά διαρκή κακομεταχείριση δηλαδή κακοποίηση.

Όπως πληροφορούμαστε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα διαμαρτυρηθεί στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για την ασχετοσύνη του εισαγγελικού λειτουργού.

Πηγή: Αμαλιάδα: Τον αθώωσαν αν και πέταξε το σκυλί από το μπαλκόνι | www.zoosos.gr

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Ζώα, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed