ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ

20 Απριλίου 2013 | By

 

 

Επίσκεψη εντυπωσιασμού στο Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας και σε έναν από τους οργανωμένους καταυλισμούς των αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανολάδα Ηλείας και όχι σ’ εκείνον όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση, πραγματοποίησε χθες στις 9 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Τον συνόδευαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος, και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Μία ώρα μετά την αποχώρηση του κ. Δένδια από την Ηλεία οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας κατάφεραν να συλλάβουν τους τρεις επιστάτες-μπράβους της καλλιέργειας φράουλας, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών, που κατηγορούνται για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς κατά των αλλοδαπών εργατών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις δράστες είναι η εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και η απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται πως έχει συλληφθεί και ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα ανωτέρω και ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου με καρδιακό πρόβλημα.

Οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας έχουν συλλάβει ακόμη δύο άτομα, 38 ετών, με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς παρείχαν κατάλυμα στους μέχρι χθες αναζητούμενους τρεις επιστάτες.

«Αυτό που συνέβη εδώ δεν είναι μόνο μια ποινική υπόθεση, αγγίζει και την ανθρωπιά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Δένδιας και καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα αιματηρά γεγονότα των προηγούμενων ημερών εις βάρος των δεκάδων αλλοδαπών από το Μπανγκλαντές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν συνελήφθη κανείς από τα θύματα της επίθεσης και ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί θα παραμείνουν στη χώρα μας για να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Ο κ. Δένδιας συνομίλησε για λίγο με μετανάστες σε ένα από τα κοντέινερ που τους φιλοξενεί και αποχώρησε για να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου να επισκεφθεί τους τραυματισμένους αλλοδαπούς εργάτες.

Χθες βράδυ, στην περιοχή Ρουπάκι Αμαλιάδας συνελήφθη 38χρονος ιδιοκτήτης συσκευαστηρίου, ο οποίος φέρεται να πρόσφερε κατάλυμα στους τρεις δράστες της επίθεσης εις βάρος των εργαζόμενων μεταναστών. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη σύλληψη 38χρονου στη Βουλιαγμένη Πηνείας, κοντά στην Αμαλιάδα.

Καταδίκη

Τα τελευταία αιματηρά γεγονότα της Νέας Μανολάδας καταδίκασε ο αντιπεριφερειάρης και πρώην νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, και η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Χθες το μεσημέρι κλιμάκιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεανώ Φωτίου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Αφροδίτη Σταμπουλή, Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτέρη και Κώστα Μπάρκα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Τασία Χριστοδουλοπούλου και Πάνο Λάμπρου, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Μαρματάκη και Ηλία Χρονόπουλο επισκέφθηκε τη Νέα Μανολάδα. Την περιοχή επισκέφθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ερευνα για τους μπράβους

Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Ηλείας ερευνούν εάν οι τρεις επιστάτες-μπράβοι εμπλέκονται και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Για το λόγο αυτό, έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Η δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος των τριών επιστατών αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον 57χρονο επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Πολιτική, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed