Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ

11 Μαΐου 2013 | By

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ : http://ionionfm.gr/player.php?clipid=46360&Narea=%C7%CB%C5%C9%C1,&Mid=17&sub1=1&Sid=&sub2=

Ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να δώσει εξηγήσεις για την αναδάσωση σκάνδαλο των 4 εκατ.ευρώ που δόθηκαν σε ιδιώτη για την αναδάσωση δάσους που δεν κάηκε ποτέ,  προέβη πρόσφατα σε ένα απίστευτης προκλητικότητας παραλήρημα στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ»  στο IONIONFM.

Αποκορύφωμα της προκλητικής του στάσης απέναντι στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο που αποκάλυψε το θέμα αλλά και στον δικηγόρο των κατοίκων της Κρυόβρυσης Γιώργο Αθνασόπουλο , ήταν ο ισχυρισμός του ότι η μυστηριώδης φωτιά που ξέσπασε στην ορεινή Ηλεία ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ της σύνταξης μελέτης του έργου , κατέστρεψε 1.181 στρέμματα δάσους και όχι 150 που αναφέρει η Πυροσβεστική  Υπηρεσία . Ο κ. Λάττας ανέφερε ότι η μεγάλη απόκλιση στην καταμέτρηση των στρεμμάτων καμένου δάσους οφείλεται σε λάθος εκτίμηση των πυροσβεστών !

Τον κ. Λάττα διέψευσε κατηγορηματικά ο δικηγόρος των κατοίκων της Κρυόβρυσης ο οποίος τον κάλεσε να φέρει έστω και μια φωτογραφία από το καμένο δάσος ενώ κατήγγειλε ότι η σχετική μελέτη έχει μέσα φωτογραφίες «μαϊμούδες» που αφορούν άλλη περιοχή !

Ο Δασάρχης του Πύργου Ηλείας με έγγραφό του στη Βουλή , εντελώς αυθαίρετα χαρακτήρισε τα σχετικά ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» που αποκάλυψε το θέμα ως ανυπόστατα !

Όμως δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου για τον επιβλέποντα του έργου της αναδάσωσης – σκάνδαλο που όρισε ο ίδιος , ο οποίος με βάση το πόρισμα του Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ελέγχεται μαζί άλλον δασικό υπάλληλο για την εμπλοκή τους σε σοβαρή υπόθεση παράνομου αποχαρακτηρισμού καμένων δασικών εκτάσεων υπέρ ιδιώτη .

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας έχει διατάξει την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ενώ σχετικές ερωτήσεις έχουν καταθέσει βουλευτές του ΣΎΡΙΖΑ στην Βουλή . Με το θέμα ασχολείται και η Κομισιόν μετά από ερώτημα του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ :

 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ   http://apokalypseis.com/?p=2324

 Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ http://apokalypseis.com/?p=2329 ΚΑΙ http://apokalypseis.com/?p=2337

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ http://apokalypseis.com/?p=2345

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ http://apokalypseis.com/?p=2373

 ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ http://apokalypseis.com/?p=2520

 ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ http://apokalypseis.com/?p=2678

 ΜΕ «ΜΑΪΜΟΥ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ http://apokalypseis.com/?p=2685

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Καταστροφές, Πυρόπληκτοι

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed