ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

15 Ιανουαρίου 2014 | By

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά χθες το απόγευμα με την σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Ηλείας ο εργολάβος – μεταφορέας απορριμμάτων Θεόδωρος Καράμπελας που κατηγορείται μαζί με πέντε ακόμη άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση .  Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του  Νίκος Γιαννόπουλος ενώ ο αδερφός του εργολάβου Θεόδωρος Καράμπελας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης. 

Περιοριστικοί όροι με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και παρουσία κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, επιβλήθηκαν στον γιο του Θ. Καράμπελα, Βασίλης, στον συνεργάτη του Χρήστο Γεωργακόπουλο και από προχθές στον δεύτερο γιό του θ. Καράμπελα, Χαράλαμπο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ)

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ 10.000 ΕΥΡΩ)

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ)

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ)

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ)

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ (ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ)

Οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών  .

Σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το 2010, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου να διαπράξουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας , η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης συναρτάται με τις προανακριτικές και λοιπές αστυνομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, στο πλαίσιο της διερεύνησης και αντιμετώπισης της όλης υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές : 

  • είχαν σχηματιστεί σε βάρος του 46χρονου εργολάβου είκοσι επτά (27) συνολικά δικογραφίες, σε οκτώ από τις οποίες κατέστη δυνατή η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας,

  • στο πλαίσιο των δικογραφιών είχαν κατασχεθεί δέκα (10) Ι.Χ. Φορτηγα αυτοκίνητα, έξι (6) μηχανήματα έργων και ένα (1) ρυμουλκό με πλάκα επικαθήσεως, 

  • στις δικογραφίες συμπεριλαμβάνεται και η ποινική δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί την 21/9/2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολύμπιας και αφορούσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πέντε αστυνομικών (Σχετικό το από 21-9-2012 Δελτίο Τύπου μας), ενώ

  • επιπλέον έχουν βεβαιωθεί και διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ. 

  

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed