Ο Κώστας Βαξεβάνης γιά τα …σκουπίδια της Ηλείας !

12 Ιουνίου 2015 | By

xomateresparanomesΓράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Το τι συμβαίνει με τους αιρετούς άρχοντες στο νομό Ηλείας, είναι πραγματικά ένα φαινόμενο. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτού που αποτελεί τη Διοίκηση του νομού, καταγράφεται σε δικογραφίες ως ο πυρήνας της διαφθοράς. Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη Ταμείων, αποτελούν ένα κουβάρι διαπλοκής και διαφθοράς που η λειτουργία φωτογραφίζει μαφία και όχι διοίκηση πολιτείας.

Αν αυτό είναι το κακό, το ακόμα πιο κακό είναι πως τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής, δεν βλέπουν τίποτα από το φαινόμενο. Εξαίρεση αποτελεί μια χούφτα δημοσιογράφων από το Ιόνιο FM και ο δικός μας Μάκης Νοδάρος. Η αντιπαράθεση αυτών των συναδέλφων με την τοπική διαφθορά, τους έχει μετατρέψει σε στόχο. Μηνύσεις, αγωγές, υποτιμητικά δημοσιεύματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Περιέργως το ΕΣΡ αποφάσισε να επιβάλλει τη ραδιοτηλεοπτική νομιμότητα κάνοντας κάθε τόσο ελέγχους σε ένα μόνο ραδιοσταθμό, φυσικά τον Ιόνιο FM.

Ένα από τα μεγάλα σκάνδαλα της περιοχής, ήταν η επικερδής μεταφορά σκουπιδιών. Στα πρότυπα ακριβώς της μαφίας της Νάπολης, η τοπική διαπλοκή είχε καταφέρει ο Δήμος να κάνει μια ανάθεση συλλογής σκουπιδιών ύψους 800.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα ο Δήμος πλήρωνε για σκουπίδια που ο εργολάβος πετούσε στο δάσος της Φολόης ή δεν υπήρχαν καν. Έκοβαν εικονικά τιμολόγια, ψεύτικες μεταφορές και οι πολίτες πλήρωναν.

Τους πιάσαμε επ’ αυτοφώρω και ο εισαγγελέας τους προφυλάκισε. Ένας από τους μάρτυρες κατέθεσε πως τα χρήματα πήγαιναν σε μαύρες σακούλες στο Δημαρχείο και όχι στον εργολάβο που έπαιρνε ένα μικρό τμήμα. Για όλο αυτό το σκάνδαλο για το οποίο είναι υπόδικος ο πρώην δήμαρχος και δημοτικοί υπάλληλοι, ο τοπικός Τύπος δεν έγραψε κουβέντα.

Ο μεγαλύτερος τοπικός εκδότης, Λεωνίδας Βαρουξής, διορίστηκε Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, από τους δημοτικούς άρχοντες που απ ό,τι φαίνεται δεν ήλεγχε ιδιαίτερα για τη δράση τους. Οι οικογενειακές του επιχειρήσεις έπαιρναν δουλειές  από το Δήμο Πύργου ακόμη και με διαγωνισμούς που συμμετείχαν μόνο οι δικές του εταιρείες.

Όταν όλα αυτά αποκαλύφθηκαν ο εκδότης άρχισε να μηνύει το Μάκη Νοδάρο και τους συναδέλφους Δημήτρη Κολόκα και Γιώτα Αργυροπούλου που έθεταν τα ερωτήματα που θα έβαζε η κοινή γνώμη αν ήταν ενημερωμένη από τις εφημερίδες και τα Μέσα του εκδότη.

Δύο από τις αγωγές εκδικάστηκαν πρόσφατα και κατέθεσα ως μάρτυρας. Μετά την μάλλον ατυχή απ’ ό,τι υποψιάζομαι έκβαση των αγωγών, ο εκδότης άρχισε αλλεπάλληλα ειρωνικά και υποτιμητικά δημοσιεύματα, για το Μάκη Νοδάρο. Τον φωτογράφιζε, αλλά δεν τον κατονόμαζε για να αποφύγει τις συνέπειες, ως το μίασμα της περιοχής.

Αλλά να που μερικές φορές οι παροιμίες επιβεβαιώνονται χωρίς να το επιδιώκεις. Έτσι τα του κλέφτη και του νοικοκύρη ή του σκουπιδιάρη και των σκουπιδιών ή του διαπλεκόμενου και του τίμιου ή όπως θέλετε πείτε τα, επιβεβαιώθηκαν τα ξημερώματα. Φορτηγό του Λιμενικού Ταμείου που διοικεί ο εκδότης, πιάστηκε να πετάει σκουπίδια σε περιοχή για την οποία δεν έχει άδεια ενώ υπάρχει κονδύλι για να τα μεταφέρει σε χωματερή. Ο οδηγός δήλωσε μετά τη σύλληψή του πως είχε εντολή από το Λιμενικό Ταμείο.

Και να που τώρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Γιατί παράνομη μεταφορά; Γιατί ενώ χρεώνονται κονδύλια για διαχείριση σκουπιδιών τα πετάνε ανέξοδα και παράνομα; Μήπως τα σκουπίδια αυτά χρεώνονται ότι πήγαν σε χωματερές και κάποιοι πληρώθηκαν από εικονικά τιμολόγια όπως συνηθίζεται στην περιοχή; 

Περιμένουμε λοιπόν την εισαγγελική πια έρευνα. Αλλά σίγουρα όχι δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου με τίτλο «Φορτηγό με σκουπίδια του Λιμενικού Ταμείου Πύργου πιάστηκε στην χωματερή Ανδραβίδας – Κυλλήνης – Συνελήφθη ο οδηγός»

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/article/143098/skoypidia

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Επώνυμες απόψεις, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed