Αυτά τα στοιχεία δεν είδε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σαλτάρη !

19 Νοεμβρίου 2015 | By

kk-i-famprika-tis-diaplokis-kai-twn-ekatommiriwn2Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, όπως έγραψε το koutipandoras.gr, αρνήθηκε στο αίτημα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηλείας να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για το «φαγοπότι των ΚΕΚ», μετά από δημοσίευμα του HOT DOC.

Σύμφωνα με την επιστολή της κας Σαλτάρη, δεν γίνεται να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή μόνο βάση δημοσιευμάτων και χωρίς να υπάρχουν στοιχεία.

To koutipandoras.gr ανοίγει το φάκελο των ΚΕΚ και διαδικτυακά, δημοσιεύοντας το ρεπορτάζ του τεύχους 86 του HOT DOC.

Το ρεπορτάζ παρουσιάζει ακριβή στοιχεία για το πώς λειτουργούν τα ΚΕΚ στο νομό, υπέρ των συμφερόντων τοπικών εκδοτών.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά η κυρία Σαλτάρη να διαβάσει το ρεπορτάζ και να δει τα στοιχεία που δημοσιεύουμε.


Κ€Κ: Η φάμπρικα της διαπλοκής και των εκατομμυρίων

Του Μάκη Νοδάρου

Σε μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ έχει μετατραπεί η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων πολιτών στη χώρα μας, μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που ελέγχονται από παντοδύναμα κυκλώματα οικονομικών παραγόντων, ακόμη και ιδιοκτητών ΜΜΕ. Τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν τα τελευταία χρόνια με περίεργες διαδικασίες σε ένα παρασιτικό κύκλωμα, που φημολογείται ότι είχε τα πλοκάμια του στο υπουργείο Εργασίας και γνώριζε έγκαιρα, αν δεν ήλεγχε, το σχεδιασμό των προγραμμάτων για τους ανέργους, με αποκορύφωμα το σκανδαλώδες και πολύκροτο «voucher». Η «φάμπρικα» της διαπλοκής, με κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύεται ότι είχε στηθεί επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και βασιζόταν καθαρά στην εκμετάλλευση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν ως σκοπό – θεωρητικά– την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Υπέρ πάντων τα κυκλώματα

Τεράστια χρηματικά ποσά από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προορίζονται για την εκπαίδευση και την ανακούφιση άνεργων πολιτών και επαγγελματιών, καταλήγουν με κομπιναδόρικους τρόπους στις τσέπες ιδιοκτητών ΚΕΚ, με την πολιτεία απλά να παρακολουθεί, παρά τις σοβαρές και επώνυμες καταγγελίες.

Εκπαιδευτές «μαϊμού», τάξεις «φαντάσματα» και ανύπαρκτοι καταρτιζόμενοι συνθέτουν το παζλ της πρωτοφανούς απάτης, που, όπως καταγγέλλεται, στήνεται εδώ και χρόνια με την προκλητική ανοχή κυβερνητικών παραγόντων, υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και στελεχών των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών διαφόρων υπουργείων, που μόνο έλεγχο δεν κάνουν εκεί που χρειάζεται.

Αρκεί ένας απλός έλεγχος, με τη διασταύρωση στοιχείων των καταρτιζομένων και των διδασκόντων, για να αποδειχθεί σε όλο της το μέγεθος η κομπίνα, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά δεν μιλάνε δημόσια για ευνόητους λόγους.

Ενδεικτικό της δύναμης, που έχει το κύκλωμα των ιδιοκτητών ΚΕΚ πανελλαδικά, είναι η συνεχιζόμενη σιωπή και η απροθυμία να αγγίξουν το θέμα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας, παρότι αυτό έφτασε πρόσφατα με σχετική ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, και παρά τις επίσημες τοποθετήσεις και τα ερωτηματικά, που θέτουν ο συνδικαλιστικός φορέας του ΟΑΕΔ αλλά και σε σχετική έκθεση ο Συνήγορος του Πολίτη!

Πρόσωπα, που γνωρίζουν εκ των έσω τα των ΚΕΚ, καταγγέλλουν επίσης τις πελατειακές σχέσεις του παντοδύναμου κυκλώματος με πολιτικά πρόσωπα, που παίζουν άθλια παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων…

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο HOT DOC ΕΔΩ


Το χρυσό καρτέλ της «κατάρτισης» με τα voucher της «αρπαχτής»!

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου

Μια απίστευτη «φάμπρικα» αποδεικνύεται ότι είχε στηθεί, επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με την εκμετάλλευση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν ως σκοπό –θεωρητικά– την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας. Σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία κυρίως ωφελήθηκε ένα παρασιτικό κύκλωμα, που φημολογείται για χρόνια ότι είχε τα πλοκάμια του στο υπουργείο Εργασίας και γνώριζε έγκαιρα, αν δεν ήλεγχε, το σχεδιασμό όλων αυτών των προγραμμάτων – με αποκορύφωμα το σκανδαλώδες και πολύκροτο «voucher».

Χιλιάδες νέοι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης, αλλά, κυρίως, έπαιξαν άθελά τους το ρόλο του κομπάρσου σε ένα πρόγραμμα, που είχε ως στόχο να κατευθύνει εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένα ΚΕΚ και κύκλους συμφερόντων και όχι στο ίδιο το ανθρώπινο υποκείμενο. Η οργάνωσή τους και ο τρόπος που έδρασαν τα 2,5 τελευταία χρόνια, φανερώνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ένα «καρτέλ», τόσο αδηφάγο, που επιμένει, ακόμη και μετά τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα, να απαιτεί τη συνέχιση του «πάρτι»!

Η σύνδεση του κυκλώματος και η κεντρική καθοδήγηση ήταν γνωστή στους ανθρώπους του χώρου, αλλά αποδείχτηκε περίτρανα όταν προκηρύχθηκε το πρώτο πρόγραμμα «Voucher- Επιταγή κατάρτισης». Πολύ πριν πληροφορηθεί οποιοσδήποτε ότι πρόκειται να προκηρυχθεί ένα τόσο στρεβλό και ανόητο πρόγραμμα, «στα μέτρα» των χρυσοφόρων ΚΕΚ, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες το γνώριζαν έγκαιρα: Υποδομές, δομές και οργάνωση ήταν ήδη προετοιμασμένα από ένα κύκλωμα, για το οποίο, όσοι γνωρίζουν, αναφέρουν ότι έχει τις βάσεις σε επαρχιακή πόλη και από εκεί, με ένα δίκτυο συνεταίρων, συνεργατών και θυγατρικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και  επαρχιακές πόλεις, λυμαίνεται τους πόρους της κατάρτισης.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο HOT DOC ΕΔΩ

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed