ΣΔΟΕ: ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΜΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ HOT DOC (βίντεο – έγγραφα)

23 Νοεμβρίου 2015 | By

???????????????????????????????

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ 

Στην πλήρη επιβεβαίωση έρευνας- ρεπορτάζ  του περιοδικού HOT DOC (τεύχος 60) για τα κυκλώματα διαφθοράς τοπικών παραγόντων και κρατικών υπαλλήλων στον Δήμο Πύργου Ηλείας που σχετίζονται με την διαχείριση των απορριμμάτων  , προχώρησε προχθές , η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών με την αποστολή του 915/2015 Υπηρεσιακού Σημειώματος Ελέγχου .

Στο έγγραφο προς τον δήμο Πύργου Ηλείας  το ΣΔΟΕ αναφέρει ότι μετά από εισαγγελική παραγγελία για έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα τιμολόγια αγοράς του δεματοποιητή απορριμμάτων που αγοράστηκε από τον δήμο Πύργου το 2009 με κόστος πάνω από 1.000.000 ευρώ , ήταν εικονικά !

Τον αγορασμένο με εικονικά τιμολόγια δεματοποιητή,  διαφήμιζε (!!!) τότε με υπερηφάνεια η δημοτική αρχή του Πύργου στον δήμο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας !

Το Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου του ΣΔΟΕ  αναφέρει επί λέξει :

 «Λάβατε στη χρήση 2009 τρία εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 946 χιλ. ευρώ και συγκεκριμένα, ένα τιμολόγιο για την αγορά δεματοποιητή, αξίας 840 χιλ. ευρώ, ένα τιμολόγιο για την αγορά ειδικού βραχιονοφόρου αξίας 90 χιλ. ευρώ και ακόμα ένα τιμολόγιο για την αγορά ενός υδροστατικού φορτωτή αξίας 16 χιλ. ευρώ.»

???????????????????????????????

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ HOT DOC  

Πρώτο το περιοδικό HOT DOC σε έρευνα που είχε κάνει για τα κυκλώματα που σχετίζονται με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία , είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με την αγορά του δεμματοποιητή στον Πύργο Ηλείας.

Το περιοδικό στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 είχε αναφέρει:

Η μυστηριώδης υπόθεση του δεμματοποιητή απορριμμάτων

Η υπόθεση του δεμματοποιητή απορριμμάτων στον δήμο του Πύργου είναι ίσως το πιο μυστηριώδες κομμάτι της έρευνας του ΣΔΟΕ που συνεχίζεται με την συνδρομή και των δικαστικών αρχών και περιλαμβάνει το πολύπλοκο μηχάνημα που φέρεται να αγόρασε ο δήμος του Πύργου τον Δεκέμβρη του 2009 από την Eταιρεία RUM EUROPE με έδρα τον Ορχομενό Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από του Υπουργείο Οικονομικών , υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μετά από καταγγελίες μετέβησαν στον Πύργο Ηλείας και στον χώρο όπου βρίσκεται ο δεματοποιητής με σκοπό να εντοπίσουν και να καταγράψουν τον σειριακό αριθμό του πολύπλοκου μηχανήματος αλλά έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι αυτός είχε καταστραφεί με οξύ η με την χρήση οξυγόνου !

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ αμέσως μετά ζήτησαν εξηγήσεις από τους αρμόδιους του δήμου Πύργου ενώ παράλληλα απαίτησαν όλα τα τιμολόγια αγοράς και μεταφοράς του συγκεκριμένου μηχανήματος από τον Ορχομενό στον Πύργο.

Όμως το μόνο που τους δόθηκε ήταν η φωτοτυπία ! ενός τιμολογίου ύψους 450.000 ευρώ περίπου και κανένα άλλο επίσημο έγγραφο .

Ερωτηματικά επίσης προκύπτουν και με το Δελτίο Αποστολής για την μεταφορά του δεματοποιητή από τον Ορχομενό Βοιωτίας στον Πύργο Ηλείας. Σε αυτό σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναφέρεται η μεταφορά μηχανήματος κατά πολύ μικρότερου βάρους από αυτό που ζυγίζει συνολικά ο δεμματοποιητής.

Τα δύο ανωτέρω στοιχεία προκάλεσαν το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ το οποίο είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάτι δεν πάει καλά …

Στην συνέχεια το ΣΔΟΕ ζήτησε εξηγήσεις για την πώληση του συγκεκριμένου δεματοποιητή απορριμμάτων  από την εταιρεία RUM EUROPE στέλνοντας στην εταιρεία δύο προσκλήσεις για την προσκόμιση Βιβλίων και οικονομικών στοιχείων .

Την Ν33/5-2-2014 και την Ν35/ 3-4-2014. Όμως όπως αναφέρει η Πορισματική Αναφορά του ΣΔΟΕ : «…η ελεγχόμενη εταιρεία ενώ προσήλθε με την πρώτη πρόσκληση στα γραφεία της υπηρεσίας μας , ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί στη προσκόμιση των ζητηθέντων από την υπηρεσία μας στοιχείων».ΣΔΟΕ 6

Επίσης άνδρες του ΣΔΟΕ μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας στον Ορχομενό με σκοπό να εντοπίσουν τα τιμολόγια πώλησης του δεματοποιητή αλλά συνάντησαν την άρνηση των υπαλλήλων στο αίτημά τους και γι αυτό γύρισαν πίσω  άπραγοι .

Την ίδια χρονική περίοδο μετά από σχετική έρευνα,  διαπιστώθηκε ότι ο δεμματοποιητής απορριμμάτων που φέρεται να πωλήθηκε στον δήμο του Πύργου από την  RUM EUROPE τον Δεκέμβρη του 2009 , ως μηχάνημα που εισήχθη από την Σουηδία, περιέργως δεν αναγραφόταν στο μητρώο Ευρωπαϊκών εισαγωγών όπου καταχωρούνται όλα τα εισαχθέντα μηχανήματα.

Η συγκεκριμένη παράλειψη τους έβαλε σε υποψίες με αποτέλεσμα να στείλουν ειδικό ερώτημα στην Σουηδική εταιρεία που κατασκεύασε το μηχάνημα ζητώντας τα στοιχεία εισαγωγής του. Όμως παρότι έχουν περάσει 3 μήνες περίπου από το αίτημα η Σουηδική εταιρεία δεν έχει προβεί σε απάντηση του ερωτήματος του ΣΔΟΕ…

 

 

 

 

 

 

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed