Στον «αέρα» λόγω κακοτεχνιών το «τάμα Τζαβάρα» στον Πύργο Ηλείας ! (έγγραφα)

22 Οκτωβρίου 2016 | By

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

«Σοβαρές αστοχίες» και «κακοτεχνίες» που δεν έχουν καμιά σχέση με την εγκεκριμένη μελέτη του Υπουργείου Πολιτισμού, εντόπισαν πρόσφατα οι αρμόδιοι της Γενικής Διεύθυνσης Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μουσείων , στο περιβόητο «τάμα» του πρώην Ηλείου υφυπουργού πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα .

Δηλαδή στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου , στον Πύργο της Ηλείας η οποία – όπως είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ το περιοδικό Hot Doc – είχε μέσα σε μια νύχτα επί υπουργίας Τζαβάρα , χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο και για να επισκευαστεί είχε  υπαχθεί στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση 3.900.000 ευρώ σε καιρό οικονομικής κρίσης ! 

ΔΕΙΤΕ: http://apokalypseis.com/?p=2793

img_3761-2Το θέμα είχε απασχολήσει και την Βουλή στην οποία είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση εφτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εξηγήσεις για το αστρονομικό ποσό της επισκευής μιας εκκλησίας στον εκλογική περιφέρεια του Ηλείου πρώην αναπληρωτή υπουργού πολιτισμού  της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕhttp://apokalypseis.com/?p=2832

img_3762-1Όπως αποκαλύπτει σήμερα το www.apokalypseis.com με έγγραφο που δίνει στην δημοσιότητα , στις 27 Ιουλίου 2016 , πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση παραγόντων του Υπουργείου Πολιτισμού με τον εκπρόσωπο της εταιρείας ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ που έχει αναλάβει το έργο , με σκοπό την «εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης» για την διόρθωση των κακοτεχνιών και των αστοχιών στην στέγη της εκκλησίας όπως περιγράφονται αυτές στις εκθέσεις του επιβλέποντα μηχανικού.

Στις 4 Αυγούστου 2016 , οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού μετά από αυτοψία στην εκκλησία διαπίστωσαν ότι δεν είχε γίνει καμιά επισκευή η προπαρασκευαστική ενέργεια από τον ανάδοχο .

img_3763-1Γι αυτό στις 20 Αυγούστου 2016 η Γενική Διεύθυνση Αναστηλώεσων του Υπουργείου Πολιτισμού έστειλε ειδική πρόσκληση η οποία σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος προειδοποιεί τον ανάδοχο (ΔΟΞΑ ΑΒΕΤΕ) να προχωρήσει στις νόμιμες εργασίες διαφορετικά θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον ανάδοχο του έργου αλλά και για την πορεία των εργασιών καθώς πρόκειται για την επισκευή μιας εκκλησίας που χρηματοδοτήθηκε σε καιρό οικονομικής κρίσης , από το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Ανταγωνιστικότητας του ΕΣΠΑ με 3.900.000 ευρώ …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: http://apokalypseis.com/?p=2873

ΚΙ ΕΔΩhttp://apokalypseis.com/?p=2877

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed