ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ «ΛΙΜΝΕΣ» ΑΛΦΕΙΟΥ – ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

2 Νοεμβρίου 2015 | By

1394066_627344123974853_1083182103_n

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ «HOT DOC»

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ηχηρό χαστούκι κατά των τοπικών παραγόντων της Ηλείας που επιχείρησαν πριν από δύο περίπου χρόνια μαζί με την αστυνομία ,να μετατρέψουν παράνομα σε χωματερή μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς τρομοκρατίας, την περιοχή «Λίμνες» του ποταμού Αλφειού στην Ηλεία έδωσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας .

Με  ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αθώους τους  Αντώνη Δημόπουλο, Νίκο Μπάντιο και Γιώργο Παρασκευόπουλο , κατοίκους  της περιοχής Μακρισίων , που κατηγορούνταν ψευδώς ότι αντέδρασαν βίαια στην απόθεση απορριμμάτων στον συγκεκριμένο χώρο .

Το κατηγορητήριο που – όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι – στήθηκε στα τέλη του 2013 από την αστυνομία της Ηλείας καθ’ υπόδειξη τοπικών παραγόντων , κατέπεσε στο δικαστήριο καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν υπέπεσαν σε κανένα ποινικό αδίκημα αλλά αντίθετα υπεράσπισαν την νομιμότητα και το περιβάλλον στον ποταμό Αλφειό.

Στο δικαστήριο μεταξύ άλλων κατέθεσε υπέρ των κατοίκων,  ο Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος, ο οποίος με στοιχεία φωτιά αποκάλυψε την προκλητική προσπάθεια των τοπικών παραγόντων να μετατρέψουν παράνομα σε χωματερή την περιοχή «Λίμνες» ρίχνοντας εκεί μέχρι και τα μολυσματικά απορρίμματα των νοσοκομείων της Ηλείας !

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή των τριών κατηγορουμένων επισημαίνοντας ότι οι όποιες άδειες παρουσίαζαν τότε οι τοπικοί παράγοντες για την απόθεση απορριμμάτων στο συγκεκριμένο σημείο ήταν μη νόμιμες …

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της περιοχής που παρευρέθηκαν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μετά την δικαστική απόφαση ενώ ικανοποιημένοι δήλωσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης των τριών πολιτών , Αθανασία Κουσκουρή και Χαράλαμπος Γιαννικόπουλος.

Σημειώνεται ότι το περιοδικό HOT DOC στο τεύχος 40 είχε αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο της παρανομίας στην περιοχή από τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας καθώς και την περίεργη στάση της Αστυνομίας αλλά και τις επίσης περίεργες παρεμβολές στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις .

Διαβάστε εδώ το Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος :  http://apokalypseis.com/?p=5627

Διαβάστε εδώ το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη:  http://apokalypseis.com/?p=3745

Διαβάστε εδώ την προκλητική στάση της Αστυνομίας : http://apokalypseis.com/?p=3738

Κι εδώ : http://apokalypseis.com/?p=3695

Κι εδώ: http://apokalypseis.com/?p=3705

Tags:

Category: Αποκαλύψεις, Αυτοδιοίκηση, Δικαιοσύνη, Δικαιώματα, Ελευθεροτυπία, Καταστροφές, Κομπίνες, Πολιτική, Τύπος, Χωρίς κατηγορία

About the Author ()

Comments are closed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeCheck Our Feed